Veliki povratak
0

Whitney Houston zablistala nakon 7 godina

Sarajevo-x.com
Nakon više od sedam godina borbe sa ovisnošću i problemima u braku, nekadašnja soul diva Whitney Houston ponovo je zablistala. Njen sinoćni dolazak u London uvjerio je i najgore skeptike da je ispijeni i sablasan izgled napokon iza nje.

Dotjerana i vesela, pjevačica koja je osvojila milione fanova sa hitovima kao što je pjesma "I Will Always Love You" vratila se sa velikim osmijehom i naravno, novim albumom.

Slavna 45-godišnja muzičarka promovirala je svoj prvi CD u zadnjih sedam godina "I Look To You", u hotelu Mandarin Oriental u Londonu. Ona je za ovu priliku odjenula prelijepu crno-bijelo haljinu modnih dizajnera Dolce&Gabbaba, a publika koja je prisustvovala promociji pozdravila je njen comeback sa ovacijama.

Pjesme sa novog albuma svjetski poznate pjevačice ranije su procurile na internet, a publika je imala različita mišljenja. Oni najkritičniji kazali su da je njen glas nepovratno uništen.

No, muzički stručnjak Clive Davis, koji je prije 25 godina otkrio ovu soul pjevačicu, ne slaže se ovim tvrdnjama. "Album je plod rada i ljubavi svih onih koji su bili uključeni u ovaj proces. Na njemu se nalazi pjesma koja nosi naslov "I Didn't Know My Own Strength" i ona zaista dosta govori o Whitney. Ona se spotaknula, ali nije pala", istakao je on za Daily Mail.

Houston je u decembru 2002. godine priznala u intervju za televiziju ABC da je eksperimentirala sa drogama i alkoholom. Nakon razvoda od bivšeg muža Bobbyja Browna 2006. godine i boravka u centru za rehabilitaciju, vrijedno je radila na novom materijalu i spremala veliki povratak na muzičku scenu.