Uskoro turneja
19

Whitesnake objavio spot za pjesmu "Shut Up & Kiss Me", novi album stiže u maju

Klix.ba
Legendarna rock grupa Whitesnake objavila je videospot za svoju novu pjesmu "Shot Up & Kiss Me" koja predstavlja uvertiru za novi album.

Članovi Whitesnakea nedavno su proslavili 40 godina postojanja, a hard'n'heavy Britanci pripremaju se zabavljati publiku širom svijeta u sklopu svoje turneje "The Flesh & Blood World Tour". Podsjećamo, oni će 3. jula održati koncert i na zagrebačkom stadionu Šalata.

Novi album "Flesh & Blood" trebao bi izaći 10. maja ove godine, a na njemu će se naći 13 novih pjesama. Ovo će biti prva kolekcija novog materijala Whitesnakea od 2011. godine kada su izdali studijski album "Forevermore".

Prema riječima 67-godišnjeg frontmena grupe Davida Coverdalea pjesme na novom albumu će imati dašak prošlosti. Tako se i u videospotu za "Shot Up & Kiss Me" pojavljuje legendarni Coverdaleov bijeli Jaguar koji je prvi put prikazan u spotu za jedan od najvećih hitova britanske grupe "Here I Go Again".

Novi album "Flesh & Blood" producirali su gitaristi grupe Reb Beach i Joel Hoekstra, a snimljen je u Coverdaleovom kućnom studiju na jezeru Tahoe. Njihov plan bio je da ranije objave album, ali nisu mogli zbog tehničkih problema u studiju.

Prije samog izlaska albuma Whitesnake u aprilu kreće na prve koncerte širom Amerike, a potom u junu stiže u Evropu.