Planirana za narednu godinu
8

Waters vodi rock operu "The Wall" na turneju po stadionima

Klix.ba
Roger Waters
Roger Waters
Roger Waters, jedan od osnivača grupe Pink Floyd, je jučer najavio turneju rock opere "The Wall" na svim većim stadionima širom Evrope naredne godine.

"Ima nešto u toj povezanosti sa velikim brojem ljudi na otvorenom. To je tako zadovoljavajuće", rekao je Waters na konferenciji za novinare u Londonu.

Rekao je da je redizajnirao cijeli show, koji je bio 11. album grupe Pink Floyd, te da ga je posebno osmislio za izvedbu na stadionima.

Turneja, koja će početi 20. jula naredne godine na festivalu Werchter u Belgiji predstavlja promjenu Watersovog stava, koji je ranije izjavio da nikada nije uživao tokom održavanja koncerata na stadionima sa Pink Floydom.

"Kada sam sa Pink Floydom 1975. i 1977. godine išao na turneje i kada smo svirali na fudbalskim stadionima, nikada nisam uživao. Osjećao sam da nisam povezan sa ljudima. Sada mislim da je ta nepovezanost bila projekcija nesloge koja je vladala u bendu i da se više radilo o nama nego o publici", rekao je Waters.

Waters, koji će tokom turneje proslaviti svoj 70. rođendan, je rekao da je malo vjerovatno da će mu se na bini pridružiti i David Gilmour, bivši član benda.

"Nisam s njim razgovarao o tome. Mislim da se to neće desiti. David je otišao u penziju", dodao je Waters.