{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vuneny na sedmodnevnoj turneji

S
12.12.2005. u 18:28
0
0
Vuneny na sedmodnevnoj turneji
0
Vuneny na sedmodnevnoj turneji
Neposredno pred izlazak Ep-a “Pljuska O.S.T.” (Buybook, Sarajevo), Vuneny će, zajedno sa dva francuska sastava, Grosso Gadgetto i Red Bong, napraviti sedmodnevnu turneju u regiji. Od 13 do 18 decembra Ljubljana, Zagreb, Banjaluka, Mostar, Tuzla i Split ugostit će ova tri, sličnog koncepta i afiniteta, ali stilski različita benda.
Mostarski trojac Vuneny samo u ovoj godini odsvirao je 60-ak koncerata i obišao cijelu Evropu, dijeleći scenu sa svjetski renomiranim muzičarima. U njihovoj filmičnoj, ali glasnoj muzici ukrštavaju se breakbeat i punk, drum n bass, etno, dub i post rock, sve lijepo upakovano i ilustrirano magičnim visualom Dalibora Barića, a njihov koncert je jedno intenzivno i zabavno putovanje kroz različite muzičke žanrove i nesvakidašnje ambijente.

13.12. Ljubljana / Gala Hala
14.12. Zagreb / Galerija SC
15.12. Banjaluka / Geto
16.12. Tuzla / Dom Mladih
17.12. Mostar / OKC Abrasevic
18.12. Split / Klub Kocka

GROSSO GADGETTO je lyonski hip hop elektro sastav na tragu Antipopconsortium, Sole, Danger Mouse, predvođen jednim od najstarijih predstavnika lokalne scene – Christianom Gonsalesom, okruženog atipičnim MC-ijevima (the Real fake Mc – ekcentrični amerikanac iz New Jercya, kojeg smo mogli čuti na Wave Digger albumu High tone-a, te Prim u Reb, poznatiji pod imenom Sir Jean, vokal Mei Tei Sho-a) te u pratnji DiDyDee-ja – mladog virtuoza na gramofonima. Break & broken beatovi, elektronski tripovi, elastični groove sa dub bass linijama, bijesni scratch i nenadani experimenti, elementi su kojima obiluje njihov album prvijenac, osvježavajući i jednostavno nestandardni “How long do you have to wait?” produciran i miksan od strane Boudu-a iz Kaly live dub-a, a objavljen za Stepping Razor, novi label osnivača Jarring Effectsa, trenutno največeg francuskog dub & elektro labela.

RED BONG su takodjer predstavnici francuske scene. Ovaj mladi ali iskusni kvartet, objavljen na Fakto records-u, poznat je po svojim gorućim i beskompromisnim nastupima, te velikom broju koncerata u Francuskoj.U BiH će se po prvi put predstaviti publici u regiji, a njihov eksplozivni hip hop na granicama elektronike sa politički angažiranim tekstovima i žestokim beatovima neće vas ostaviti ravnodušnima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: