Sretno BiH u Oslu!
0

FOTO + VIDEO / Vukašin Brajić premijerno izveo pjesmu "Munja i grom"

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Vukašin Brajić, ovogodišnji predstavnik naše zemlje na Eurosongu, u večerašnjem je bh. Eurosong showu na BHT1 premijerno predstavio pjesmu "Munja i grom" autora Dine Šarana.

Šaran je rekao da je ovo ozbiljna pjesma, a da je Vukašin ozbiljan izvođač. Frontman grupe Letu štuke rekao je da pjesma nije politička, ali da šalje političku i sociološku poruku.

Vukašin je istakao da je dobro što ove godine nema mnogo rock pjesama, pa bi sa ovom izvedbom mogao privući pažnju, ali da je mana što će se u Oslu pojaviti puno muških izvođača.

Osim premijernog predstavljanja bh.. pjesme koja ove godine putuje u Oslo, publika je imala priliku pogledati i poslušati i ovogodišnju konkurenciju koja nas očekuje na Eurosongu. Publici koja je imala priliku gledati večerašnju emisiju predstavili su se predstavnici Poljske, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Irske. Među učesnicima showa bio je i Alexander Rybak, pobjednik 54. Eurosonga održanog prošle godine u Moskvi.

Interesantno je bilo i pojavljivanje Alme Čardžić i Dejana Lazarevića, koji su nakon 16 godina ponovo izveli pjesmu "Ostani kraj mene", autora Adija i Ede Mulahalilovića koja je 1994. godine predstavljala našu zemlju na Eurosongu. U najavi pjesme prikazan je i trailer dokumentarnog filma "Zajedno za život" posvećen borbi protiv raka i velikom koncertu održanom u Zetri za pomoć Edi Mulahaliloviću koji je teško obolio od opake bolesti.

Emisiju snimanu u studiju A RTVBiH vodio je dobro poznati trojac iz "Naked TV-a", Nejra Sitnić, Ilma Ramčević i Gorjan Kalauzović koji su na zanimljiv način publici dočarali sva dešavanja oko ovogodišnjeg Vukašinovog nastupa u Oslu.

Bh. Eurosong show uživo se emitovao na BHR1, BH Radiju 1, BHRT portalu, te na zvaničnoj stranici Eurovision Song Contest.

Takmičenje za pjesmu Evrovizije ove će godine 25., 27. i 29. maja ugostiti Oslo u Norveškoj, a bh. predstavnik nastupa 25. maja u prvoj polufinalnoj večeri.