Povratak na scenu?
55

Vukašin Brajić ima novu pjesmu: Dugo sam pauzirao, spreman sam se vratiti kreativnosti

Piše: Lejla Kajić
Nakon što je nastupao na Eurosongu 2011. godine, Vukašin Brajić se nije puno pojavljivao u medijima, a posljednju pjesmu "Na usnama" je objavio prije četiri godine. Bivši učesnik Operacije Trijumf je za portal Klix.ba pričao o novoj pjesmi i spotu, te mišljenju o regionalnoj muzičkoj sceni.

Nedavno je objavio singl, a već je duže vrijeme na poziciji menadžera u rock klubu "Wurst Platz Bar" u Srbiji.

U novom spotu pjeva o ljubavi, a pjesmu je pisao njegov prijatelj i bivši basista Damir Mojsin, koji je napisao i njegov prethodni singl. Pjesma se zove "Kad se ljubav gasi" a režiju potpisuje Vladimir Kurćubić Joja.

"Prethodnih godina sam bio zaokupljen svirkama i klubom. Sasvim slučajno sam ušao u priču vođenja, sada slobodno mogu da kažem, najboljeg rock kluba u Srbiji. Wurst Platz Bar je mesto gdje sam uzidao mnogo energije, ideja i vremena i isplatilo se. Sada je vreme da se vratim kreativi", počeo je Vukašin.

Fotografija: Vukašin Brajić
Fotografija: Vukašin Brajić

U medijima se ne pojavljuje jer smatra da nisu ono što su nekad bili.

"Ne gura mi se u medije, smatram da ako muzika prođe - prošla je", rekao je.

Na pitanje da li planira novi album, suradnju ili koncert, Vukašin kaže kako o suradnjama nije razmišljao ali koncerte i album planira tek naredne godine.

"Ja uvijek sviram gdje god me zovnu, ta mjesta za svirke nikad ne zavise od mene. Volio bih da sviram u Sarajevu, imam dosta prijatelja tamo koji nikad nisu imali priliku da me čuju. Bilo bi lijepo", kaže Vukašin.

Kvalitetna muzika još postoji, ali nije dovoljno zastupljena

Vukašin kaže kako se trudi ne razmišljati o regionalnoj muzičkoj sceni, te da misli da kvalitetna muzika još uvijek postoji, ali nije dovoljno zastupljena.

"Nadam se da će uskoro doći neki novi, a meni draži trendovi", kaže.

Vrlo je poznata informacija da je Vukašin nekada bio dio reality emisije "Operacija Trijumf" koja se emitirala samo jednu sezonu, te je u tom muzičkom takmičenju osvojio drugo mjesto.

"Nekad sretnem nekoga iz te ekipe, ali smo svi otišli na različite strane. Nema tu zle krvi, jednostavno nismo u kontaktu ali nam je drago kad se sretnemo. Mnogo sam naučio iz tog iskustva ali ne bih ponovo ulazio u reality jer to više nije ista stvar kakva je bila prije deset godina. Ovo su neki drugi ljudi i neka druga publika", kaže Vukašin dodavši da bi ponovio nastup na Eurosongu.

Smatra da se od početka karijere uopšte nije promijenio. Za sebe kaže da je ostao "tvrdoglavo derle" koje gura svoju priču, samo što sada ima sijede koje pokazuju koliko je vremena prošlo.

"Ipak, ubjeđujem se da mi sijede dobro stoje", dodao je kroz smijeh.

Privatno sluša uvijek jedno te isto, te kaže kako mu Whitesnake, Daughtry, 3 Doors Down i slični nikada neće dosaditi. Privatni život ne voli miješati sa poslom, te je odlučio podijeliti samo informaciju da je u posljednjem periodu dosta putovao i da je ispunio dječački san da posjeti Karibe i Los Angeles.

"Ljetovao sam i u Hrvatskoj, penzionerski i bez pretjeranog ludovanja. Volim biti offline", zaključio je.