Spektakl u Sarajevu
0

Vrhunski audiovizuelni ugođaj na koncertu Tonyja Cetinskog

Sarajevo-x.com
Za koncert Tonyja Cetinskog u Sarjevu, 4. decembra, priprema se vrhunski audiovizuelni događaj na pozornici ali i u publici. Vrhunska binska oprema, te oprema za razglas i rasvjetu, jamče vrhunski spektakl. Razglas renomirane britanske marke Aspect Turbosound i 150 000 W rasvjete obećavaju koncert za pamćenje.

Na koncertu u Zetri koristit će se LED rasvjeta i 100 "rotirajućih glava", takozvanih moving headova. Rasvjetni elementi koji će se postaviti u Sarajevu, koristili su se prvi puta u Hrvatskoj na Tonyjevim koncertima na Furija turneji, a koristio ih je i Robbie Williams na svojoj turneji.

Razglas i rasvjetna oprema koja će se koristiti na koncertu Cetinskog u Sarajevu, već je korištena na koncertima brojnih poznatih grupa i izvođača, među kojima su i Whitesnake, Prodigy, Kid Rock, Joe Cocker, Dino Merlin na Koševu, a oprema se koristila i na dvodnevnom spektaklu Tonyja Cetinskog u Areni Zagreb.

Sedam velikih LED ekrana biti će postavljeno na sarajevsku pozornicu. Namjenski je za svaku pjesmu rađena animacija na video zidovima, kako bi i vizualno pojačali doživljaj Tonyjevih pjesama.

Prije, poslije i tokom koncerta, više od 100 ljudi brine se da doživljaj u Zetri bude jedinstven i nezaboravan. Prateći bend Tonyja Cetinskog za sarajevski koncert pojačan je brass sekcijom i pratećim vokalima, kako bi omogućili najbolji mogući glazbeni doživljaj za publiku.

Uz vrhunsku produkciju, posebne efekte i raskošnu scenografiju, Tonyjev će program dodatno začiniti atraktivne plesačice, koje su Tonyja pratile i na regionalnoj turneji.

Ulaznice za Tonyjev koncert u Sarajevu mogu se i dalje nabaviti po cijeni od 15 KM i po cijeni od 20 KM na svim prodajnim mjestima. Informacije o prodajnim mjestima, kao i ostale informacije potražite na: www.tonyusarajevu.ba ili putem e-maila: [email protected]