Na Humu iznad Sarajeva
222

Vrhunske poslastice elektronske muzike i večeras očekuju posjetitelje festivala Garden of Dreams

I. B.
Posjetitelje festivala i večeras očekuje sjajna zabava
Posjetitelje festivala i večeras očekuje sjajna zabava
Hum iznad Sarajeva sinoć je bio epicentar još jedne u nizu fantastičnih zabava festivala Garden of Dream, a odlična zabava se nastavlja i večeras.

Sjajni nastupi domaćih i svjetskih prvaka elektronske scene na dva stagea (Eronet i Heineken Music stage) koja je potrajala do jutra, više od 2000 gostiju iz 20 zemalja svijeta spojeni nesvakidašnjom pozitivnom energijom, vrhunski svjetlosni efekti koji su dali poseban pečat atmosferi i lokaciji s najboljim pogledom na grad noću, bilans su druge noći ovog festivala.

DJ Matador, koji je nastupio na Eronet stageu, opravdao je svoju reputaciju vrhunskog DJ-a, a ugođaj publici nije pokvarila ni činjenica da je u zadnji tren, zbog nepredviđenih okolnosti, došlo do zamjene izvođača na ovom stageu.

Umjesto Henryja Salza, koji je subotnji nastup otkazao zbog pozitivnog testa na COVID-19, brzom reakcijom organizatora na stageu se pojavio Eagles & Butterflies koji je na opšte zadovoljstvo publike sinoć odsvirao sjajan set. I to nije sve. Zapažene nastupe na Heineken stageu imali su Alain, 2odd i Coem, a za RAP stage u klubu Silver & Smoke tražila se karta više, potvrdivši još jednom popularnost domaće i regionalne RAP scene.

Zabava se nastavlja i danas. Od 15:00 do 01:00 sati na Eronet i Heineken Music Stageu na Humu vas, između ostalih, očekuju nastupi nekih od najvećih imena svjetske elektronske scene: Kollektiv Turmstrasse, Rodriguez Jr., After Affair i Kristijana Molnara.

Kollektiv Turmstrasse (Christian Hilscher i Nico Plagemann), jedan od onih rijetkih bendova čija muzika zadovoljava i tijelo i dušu. Njihov debitantski album „Rebellion der Traumer“ iz 2010. donio je za tadašnje vrijeme potpuno novi zvuk, pun hladne elektronske melodije, downtempo ritma i elegantnih vokala, demonstrirajući uspjeh i izvan sfera plesnog podijuma. Kollektiv Turmstrasse veoma je tražen širom svijeta zahvaljujući svom nastupu uživo i spadaju među stalne saradnike Solomunovog Diynamica.

Posljednju noć festivala publiku će svojim nastupom počastiti i Rodriguez Jr. Ovaj nagrađivani muzički producent i live izvođač poznat je i kao Olivier Mateu. S 20 godina iskustva u u svim žanrovima elektronske muzike, Rodriguez Jr. je svojevrsni vizionar melodičnog techna i housea. Svoj avanturistički duh transformiše u kreativnost, kroz live nastupe tokom kojih koristi vintage sintisajzer, klavijaturu i drugu analognu opremu.

Ko imalo prati scenu elektronske muzike u regionu, dobro zna kakva je poslastica nastup After Affair, koji vas očekuje večeras u Bašti snova. Najpoznatiji i najpriznatiji bh. duo čine Ivan Zrno i Bojan Jović.

Iza njih su stotine uspješnih partija zahvaljujući kojima je After Affair vrlo brzo izašao iz okvira lokalnih DJ-eva i postao zvanično najbolji regionalni DJ duo. Potvrda za to je nagrada za elektronsku muziku Ambasador, koju je DJ dvojac After Affair osvojio u konkurenciji s poznatim regionalnim imenima kao što su Kristijan Molnar, Tijana T, Umek i Forest People.

I posljednji, ali ne manje važan, jeste nastup Bograđanina Kristijana Molnara, jednog od najtraženijih srbijanskih DJ-eva i miljenika klupske publike. Poznat je kao neko ko može svaku zabavu pretvoriti u provod za pamćenje. Nastupao je na velikim festivalima, ali i po klubovima, puštao muziku za hiljade ljudi, kao i za probrano društvo, za iskusne klabere i za one koji su prvi put otkrili čari elektronske muzike.

Karte za događaj mogu se nabaviti putem sustava kupikartu.ba.