Muzika
0

Vraćaju se New Kids on the Block

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Iako članovi ovog nekada izuzetno popularnog banda imaju skoro 40, razmišljaju o povratku na muzičku scenu. Bostonski boy band u toku osamdesetih i početkom devedesetih je prodao 70 miliona albuma. Trenutno planiraju zajednički rad na novom albumu i turneju nakon toga, piše AP.

Ovo ponovno okupljanje grupe desilo se 20 godina nakon izdavanja njihovog multiplatinastog albuma "Hanging Tough".

Fotografija članova banda objavljena je u srijedu, a već danas najavljeno je njihovo gostovanje u jednoj televizijskoj emisiji.

"Reakcije fanova su bile nevjerovatne," izjavio je za Boston Herald član grupe Donnie Wahlberg. Dodao je i to da je bio uvjeren da će se članovi NKOTB - Joey McIntyre, braća Jordan i Jonathan Knight, Danny Wood i on ponovo okupiti i snimiti nove pjesme. Wahlberg je rekao da je napisao 80% novog materijala sa McIntyreom i Jordanom Knightom.

"Nije mi bilo zanimljivo ići na nostalgičnu turneju i izvoditi ponovo stare pjesme," rekao je ovaj 38-ogodišnjak, ali naglasio: "Ali ćemo svakako pjevati i stare stvari".

Producent Maurice Starr formirao je grupu u Bostonu 1980ih, nadajući da će ponoviti uspjeh druge teen grupe iz ovog grada - New Edition. Na vrhuncu karijere, New Kidsi su iza sebe imali niz svjetskih turneja, zaradili milione dolara, pa čak dobili i vlastiti crtani film.

Razišli su se 1994. a Wahlberg je nakon toga glumio na filmu, dok su Jordan Knight, McIntyre i Wood snimili solo albume. Preostali član banda, Jonathan Knight bavio se poslovima s nekretninama.