{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojni orkestri svirajući popularne kompozicije privlačili Mostarce vojnom pozivu

24.9.2017. u 20:18
6
14
Vojni orkestri svirajući popularne kompozicije privlačili Mostarce vojnom pozivu
6
Vojni orkestari Corps of Army music CAMUS iz Velike Britanije i Vojni orkestar Oružanih snaga BiH koncertom u Mostaru završili su sedmodnevnu turneju. Turneja je poslužila i kao promocija vojnog poziva te aktualnog poziva za prijem oficira u Oružane snage BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Muzičari koji dolaze iz Britanije su dio skupa bendova Oružanih snaga Velike Britanije, članovi su preko dvadeset bendova i nastupaju na raznim svečanostima poput kraljičinog rođendana. Pored nastupa imali su i dvije radionice na muzičkim akademijama u Sarajevu i Banjaluci. Sve je dio jedne šire priče, promocije vojnog poziva mladima", kazala nam je Jasna Pekić, projekt menadžer Ureda vojnog atašea Ambasade Velike Britanije u BiH.

Trenutno je raspisan poziv za 68 oficirskih pozicija u Oružanim snagama BiH, od kojih su tri i za muzičare, zbog toga su organizirane aktivnosti i na muzičkim akademijama.


Koncert u Mostaru bio je održan u Mepas Mallu, a sjajni muzičari u vojnim uniformama odsvirali su neke od najpopularnijih kompozicija kako klasičnog repertoara, tako onog popularnog, uz par hitova filmske muzike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: