|

Vojko Vrućina: U planu je saradnja s poznatim reperom, aktivno radim na novoj muzici

Vojko Vrućina: U planu je saradnja s poznatim reperom, aktivno radim na novoj muzici
80
Piše: Lejla Kajić
23.5.2019. u 20:48
41
komentara
80

dijeljenja
Vojko Vrućina: U planu je saradnja s poznatim reperom, aktivno radim na novoj muzici Foto: H. M./Klix.ba
Karijeru je počeo u Dječacima, a koliko je daleko dogurao nakon raspada grupe dokazuje veliki broj rasprodatih klubova i sala u kojima Vojko Vrućina najavi svoje nastupe. Ove godine ćemo ga imati priliku vidjeti i čuti u Mostaru i na sarajevskom haloo Sarajevo Beer Festival.
Vojko V ili Andrija Vujević nekadašnji je član Dječaka i Kiše metaka, a snimanjem singla "Zovi čovika" nedavno je započeo svoju solo karijeru. Nastavio ju je albumom "Vojko" i najavama za drugi i treći album koji će nazvati "Dvojko" i "Trojko".

Njegov prvi album dobio je mnoge nagrade i veoma brzo došao na sami vrh mnogih muzičkih listi u regionu, a Vojko je u svim pjesmama eksperimentisao širokim spektrom ritmova i tema koje se ne sreću često u sferama domaćeg repa.

Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba


"Ovo ljeto ću doći na veliki broj festivala, novi datumi se zakazuju svakih nekoliko dana. Nemam tremu, pogotovo otkako sam na scenu morao izaći obučen u baroknom stilu pred 4.000 ljudi. Za pritisak ne znam, jer imati interes publike i organizatora za nastup je isključivo pozitivna stvar za bilo kojeg repera ili muzičara", započeo je reper.

Vojko je u Sarajevu i Mostaru nastupio u februaru te kaže kako je glavni grad BiH za njega uvijek jedna od najboljih koncertnih lokacija.

"To je tako još otkako sam nastupao s Dječacima i Kišom metaka. Sloga je super, publika je super, oni su htjeli još, ali nažalost za sada imam samo jedan album od 45 minuta i nekoliko solo stvari iz prošlih bendova, tako da mi nastup teoretski ne može trajati duže od 75 minuta. Od ovogodišnjeg haloo Sarajevo Beer Festivala očekujem puno piva i puno festivala", kaže Vojko.


Iako je zauzet čestim nastupima, stiže raditi na novom singlu i albumu. Ipak, ističe da za sada ne može otkriti više detalja o svemu tome.

"Nikad ne odmaram u klasičnom smislu da ležim i gledam tv serije, uvijek ili radim neki beat ili pomažem ženi oko djeteta, ni jedno ni drugo mi nije teško. Jedino što mi stvarno crpi energiju jesu intervjui i odnosi s medijima", kaže Vojko.

U posljednjoj godini je dobio mnoštvo nagrada, između ostalog i Porin. Vojko je ove godine kući odnio tri nagrade s dodjele Porina, od kojih je jedan za album godine.Sav dosadašnji uspjeh mu govori kako su sve opcije otvorene i kako je sve moguće uz puno truda. Naposljetku nam govori kako je u planu saradnja s poznatim reperom koja će u narednom periodu biti finalizirana.

"Ne smijem reći o čemu je riječ. Inače smatram da je balkanska muzička scena premala da bih imao neostvarive želje s kim da gostujem, u 90 posto slučajeva mogu doći do bilo čijeg kontakta u pet minuta i dogovoriti saradnju", zaključuje.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...