Velike zvijezde
0

Vodeći svjetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike dolaze na Sea Star festival

Klix.ba
Nakon što su 2016. osvojili EXIT, kraljevi festivalske EDM scene, Dimitri Vegas & Like Mike, priredit će spektakularan show na ovogodišnjem Sea Star festivalu.

Belgijanci grčkog porijekla na najpoznatijoj EDM DJ Mag Top 100 listi posljednjih godina su i službeno najbolje rangiran svjetski DJ duo. Sa jednim prvim i čak četiri druga mjesta na spomenutoj listi, u prethodnih pet godina ostavili su iza sebe imena kao što su Tiesto, Armin Van Burren, Calvin Harris, Avicci i mnoge druge. Kultni status donio im je titulu domaćina na čuvenom EDM festivalu Tomorrowland, gdje njihovi nastupi predstavljaju audio-vizuelni vrhunac belgijskog festivala. Oborili su i njemački rekord za najveći elektronski solo nastup, uz 45 hiljada oduševljenih posjetilaca, a brzinom prodaje ulaznica u rodnoj Belgiji sa 60 hiljada prodatih ulaznica u tri dana prestigli su čak i rekorde koje su prije njih držali U2 i Madonna. Da će se i za Sea Star tražiti karta više govori to da je neposredno pred njihov nastup na legendarnoj Dance Areni 2016. godine bio dostignut puni kapacitet.

"Dolaskom najbolje rangiranog svjetskog DJ dua, uz već ranije objavljene svjetske zvijezde Hurts, Robina Schulza, Ofenbach i druge, dižemo ljestvicu na viši nivo u odnosu na prošlu godinu. Ono što ostaje isto je odnos prema domaćoj i regionalnoj publici koja ima prilike gledati najveće muzičke zvijezde po daleko povoljnijim cijenima ulaznica u odnosu na druge festivale u Evropi", izjavio je Sanjin Đukić, direktor Sea Star Festivala.

Publiku Sea Stara dovest će u delirijum svojim velikim hitovima "Tremor", "The Hum", "Complicated" te "Melody" koja je 2016. postala i službena himna belgijske fudbalske reprezentacije. Poznati su po saradnjama sa najvećim svjetskim zvijezdama kao što su David Guetta, Martin Garrix, Afrojack i Diplo, a osim autorskih pjesama, ovaj svestrani dvojac rastura i remiksima gde bilježe saradnje sa džinovima poput The Weeknda, Major Lazera, Calvina Harrisa i mnogim drugim. Osim toga, sarađivali su sa favoritima trenutne svjetske produkcije, a remiksom prepoznatljive filmske teme "He's A Pirate" Hansa Zimmera našli su se i na soundtracku posljednjeg nastavka "Pirata sa Kariba".

Braća Dimitri i Michael Thivaos svoje DJ karijere započeli su još u tinejdžerskim godinama, a u paru vladaju top listama i velikim binama od 2006. godine. Karijeru im je 2009. lansirao prvi remiks "Work That Body" kojeg je čuo veliki Axwell, te ih dodatno pogurao na njihovoj uzlaznoj putanji. U narednim godinama preuzeli su velike pozornice širom svijeta, uključujući i prestižni Tomorrowland gdje su nastupima od 2010. do danas zaradili titulu domaćina. Od tada su svake godine zaduženi i za pisanje festivalske himne, a postali su i zvijezde vlastitog Tomorrowland stripa kojeg je napisao Paul Jenkins, poznati autor Spidermana.

Na Sea Star stiže i tajnovita belgijska DJ-ka MATTN čija karijera u posljednjih nekoliko godina raste strelovitom brzinom, a odnedavno je i supruga Dimitrija Vegasa. Njena specifična kombinacija underground i mainstream zvuka čini je savršenim izvođačem na najraznovrsnijim eventima, od festivala Creamfields UK, Sunburn i mnogih drugih, do ekskluzivnih dvorana kao što su VIP Room u St. Tropeu i White u Dubaiju. Ova elektronska porodica pridružit će se već potvrđenim zvijezdama u umaškom kompleksu Stella Maris od 24. do 27. maja. Jedan od najboljih koncertnih bendova današnjice Hurts, veliki hitmaker Robin Schulz, londonski trio Disciples, te francuski dvojac Ofenbach strana su imena kojima se priključuju oldschool ikone Tram 11, balkanski "babo" Edo Maajka s bendom, "keva" regionalnog hip-hopa Sajsi MC, omiljeni dalmatinski Dječaci, te vatreni Splićanin Krešo Bengalka.

Trenutno su u ponudi festivalske ulaznice po poklon cijeni od 74 KM, što je 50 posto od finalnog iznosa, a prodaju se putem sistema kupikartu.ba. Sea Star nudi i dvije vrste kampovanja, Premium i Premium Plus, obje sa 4 zvijezdice. Exitova turistička agencija Exittrip.org nudi i pakete koji pored ulaznica, nude brojne druge opcije za smještaj i prijevoz do Umaga.