Muzika
0

Vlado Džihan u Kriterionu 11. maja

Klix.ba
Vlado Džihan nastupit će u Art kinu Kriterion u Sarajevu 11. maja.

Bosansko-austrijski dvojac dZihan Kamien kojeg su činili Vlado Džihan i Mario Kamien na austrijskoj muzičkoj sceni pojavljuju se 1998. godine. Njihov prvi album "Freaks and Icons" naišao je na odlične reakcije kritike i publike, a kompozicije sa ovog albuma uvrštene su na više od 150 kompilacija objavljenih širom svijeta.

Posljednjih godinaokreću se više akustičnom zvuku. Njihov album iz 2005. godine "Fakes" donio je magiju iskričavog jazza, groove beatova i istočnjačnih melodija.

Ovo je prvi od serije nastupa uglednih umjetnika u organizaciji novog sarajevskog pokreta "SUR Scena" koji će se desiti u toku 2013. godine. S

UR Scena (Sarajevska Urbana Scena vs S.U.R.) je pokret koji spontano nastaje između nekoliko entuzijasta u januaru 2013. godine, sa ciljem oplemenjavanja kulturne scene grada Sarajeva.

Simboličan naziv na najbolji način opisuje današnju mikrokulturnu gradsku scenu, te formulira zadatak pokreta SUR Scena da kvalitetnim dešavanjima i dugo željenim gostima sa domaće i inostrane scene obogati kulturni život grada. U periodu od maja do novembra, kroz realizaciju projekta "SUR Scena", građani Sarajeva će imati priliku uživati u performansima uglednih umjetnika.

Domaća podrška na nastupu Vlade Džihana u Kriterionu će biti DJ Choola i DJ Djoha, a nakon nastupa Vlade Džihana vas očekuje specijalni downtempo after party u mobility roomu kina Kriterion uz nastup sarajevskih DJ-eva: Focho, Atonic i Weedran.

Cijena ulaznice je 10 KM, a program počinje od 21 sat.