Muzika
11

Vlado Džihan sa velikim ansamblom zatvara 19. Jazz Fest

Klix.ba
Bosanskohercegovački umjetnik Vlado Džihan večeras u Bosanskom kulturnom centru u okviru 19. Jazz Festa Sarajevo predstavit će svoj aktuelni projekat Edgar Tones zajedno sa velikim orkestrom i 19 muzičara na sceni.

Uz ženski vokalni trio The Su'sis i austrijski dio ansambla koji čine trubač Markus Pechmann, saksofonsita Martin Harms i bubnjar Alex Pohn, Džihanu će se na sceni pridružiti i duvačka sekcija koju čine mladi muzičari nove generacije iz regije: iz Slovenije Tomaž Gajšt, Vid Žgajner, Jaka Kopač i Blaž Trček, iz Srbije Aleksandar Arsić, iz Bosne i Hercegovine Vanja Rupar, iz Hrvatske Vojkan Jocić, iz Makedonije Trajče Velkov i Kiril Kuzmanov, a nastupit će i mladi trubač Nikola Mirosavić, polaznik Music Meetinga, edukativnog programa Jazz Festa.

Osim toga, kao specijalni gosti koncerta nastupaju bosanskohercegovački gitarista Dino Šukalo, pijanista Adis Sirbubalo i basista Edvin Hadžić.

19 muzičara za zatvaranje 19. Jazz Festa obećava zanimljiv nastup kojim će nas uvesti u ”sofisticirani ali divlji, emocionalni i hrabri, klasični sa elektroničkim obratom” svijet zvuka, ritma, boja i blještavila.

“Publiku ćemo na jednu noć vratiti u vrijeme Velikog Gatsbyja, tadašnjih dekadentnih zabava i čiste životne radosti”, poručuju Edgar Tones & The Su'sis.

Koncert počinje u 20.30, a ulaznice se mogu kupiti u box officeu u BKC-u od 12.00 sati.