Aco Čović, frontmen Regine
0

'Vjerujemo u dobar plasman na Eurosongu'

Sarajevo-x.com
Aleksandar Čović, frontmen grupe Regina, koja će ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, nakon proglašenja pobjednika sinoć je za Sarajevo-x.com kazao kako je ponosan što će biti braniti boje svoje zemlje u Moskvi te da vjeruje u visok plasman na ovoj manifestaciji.

„Eurosong je postao sve značajnija manifestacija. Imali smo dobru pjesmu, i to nas je potaklo da se prijavimo na konkurs. Ponosni smo što ćemo predstavljati BiH, i moram priznati da imamo velike ambicije, ili da dovedemo Eurosong u Sarajevo sljedeće godine, ili da bar ostvarimo visok plasman“, istakao je Aleksandar.

Pjesmu Bistra voda, za koju je muziku i tekst uradio naš sagovornik, publika će prvi put čuti 1. marta u Specijalnom programu BHRT-a.

„Pjesma je nježna i osjećajna. Očekujem dobru reakciju publika sa područja bivše Jugoslavije, mislim da će im se pjesma svidjeti. Vjerujem u naš bend, vjerujem u Davora Ebnera koji izvanredan vokal. Mislim da će ova pjesma biti drugačija od onih na koje je publika navikla od Regine“, objašnjava Aca.

Dodaje kako BiH u zadnjih nekoliko godina imala dobre predstavnike na Eurosongu, te da će se truditi održati tradiciju.

„Hari Varešanović u Atini je osvojio treće mjesto, Laka je prošle godine bio jako zapažen. Uz to, apsolutno cijenim sve što radi Laka i jako mi sve svidio njegov nastup na Eurosongu. Istina da Regina nije festivalski bend, ali vremena se mijenjaju i mislim da je dobro da se neke druge vrste muzike pojavljuju na ovakvim manifestacijama“, kazao je on.