Muzika
62

Visoko: Goran Karan sa prijateljima svečano otvorio turističko-arheološki park "Ravne 2"

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Legendarni hrvatski pjevač Goran Karan sinoć je u Visokom održao koncert i time svečano otvorio novi turističko-arheološki park "Ravne 2".

Ono što je posebnost dalo prvom nastupu Karana u Visokom jeste što je koncert održan na otvorenom u arheološko-turističkom parku "Ravne 2" koji je otvoren kao prvi takav na području Balkana. "Ravne 2" će ujedno predstavljati i prvi spiritualni centar u Bosni i Hercegovini, a u kojem će posjetioci imati priliku da prakticiraju meditaciju, jogu i druge aktivnosti.

Arheološko-turisticki park "Ravne 2" svojim posjetiteljima nudit će brojne kulturno-zabavne sadržaje, a ulaz u park, parking i wireless internet konekcija su besplatni.

Osnivači ovog parka su Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca i Semir Osmanagić, a ukupne površine je 40 dunuma. Na večerašnjem koncertu predgrupe Gorana Karana bili su Dr. Zoo, Elvis J. Kurtović te prijatelji Fondacije koji su prisutne zabavljali do kasnih sati.

Otvorenjem turističko-arheološkog parka "Ravne 2" u Visokom je obogaćena turistička ponuda, a već 20. juna u parku će biti održan spektakularan doček ljetnog solsticija kojem bi trebalo prisustvovati preko 600 gostiju, a očekuje se i nastup turske pjevačice Sede Bagčan i poznatog muzičara makedonskog porijekla Ljubena Dimkaroskog.