Muzika
4

Više od dvije stotine posjetilaca na koncertu duhovne muzike u Općini Novi Grad

Klix.ba
U multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo, u srijedu, 28. juna, održan je koncert duhovne muzike, kojem je prisustvovalo više od dvije stotine ljubitelja ilahija i starogradskih pjesama.

Oraganiziran je u saradnji sa Omladinskim udruženjem Gazel, a u okviru 21. tradicionalne manifestacije Novogradski dani 2017.

Koncert je otvorila ilahija "Tebe svjedočim“ koju je publika ispratila gromoglasnim aplauzom. Potom su uslijedile i kompozicije "Jecaj“, zatim "Tebi Resule“, "Sve što pogledam na Tebe podsjeća“, "I nebo i zvijezde“, kao i druge interpretacije u izvedbi članova horova "Hamza“ i "Gazel“.

Prisutni su imali priliku uživati i u nekoliko autorskih kompozicija Latifa Moćevića, koji je nastupao u pratnji Halida Hajdukovića, kao i u kompozicijama koje su izveli bračni par Nejra i Mirza Kovač.

U ime izvođača prisutnima se obratila Izeta Avdić, koja je kazala kako je počastvovana time da se ovakav koncert održava u sklopu Novogradskih dana, te je zahvalila Općini Novi Grad, koja je prepoznala značaj duhovne muzike i na svojoj sceni ugostila kvalitetne izvođače, u čijim izvedbama je uživao veliki broj građana.