Garden of Dreams
230

Više od 3.000 ljubitelja elektronske muzike plesalo ispred repetitora na Humu

L.K.
Garden of Dreams festival, koji je počeo u petak, nastavio se jučer nastupima velikana elektronske scene, a ništa nije moglo spriječiti ljubitelje elektronske muzike da do posljednjeg mjesta ispune plato ispod repetitora Hum, Dom mladih i klub Silver&Smoke.

Garden of Dreams Festival već je opravdao epitet najdražeg sarajevskog boutique festivala. Posjetitelji, posebno oduševljeni čarobnim lokacijama, jučer su uživali u 20 sati neprestanog programa koji se po danu odvijao na platou ispod repetirora Hum gdje su, u saradnji sa ambasadom Republike Italije u BiH, velikani talijanske scene Lehar, Musumeci, Qubica i Olderic donijeli zvuk Multinote Showcase u Sarajevo.

Sensation stage podno repetitora Hum ugostilo je preko 1.000 posjetilaca, a zabava se nastavila u Domu mladih gdje su na Decibel večeri u sklopu Garden of Dreams Festivala pred oko 2.000 posjetilaca nastupili Regal, Eric Cloutier, Yotam Avni i Ilija Đoković. Treća pozornica u klubu Silver&Smoke ugostila je mlade nade regionalne elektronske scene, pobjednike takmičenja organizovanog u sklopu ovogodišnjeg izdanja Festivala.

Danas, zadnji dan Garden of Dreams Festivala, događaj planiran u bašti Historijskog muzeja BiH seli se u sportski centar „Una“ (Zmaja od Bosne 8) radi najavljenih vremenskih neprilika. Natkrivena ljetna bašta u sklopu Kampusa Univerziteta u Sarajevu, u kojoj smo prije dvije godine uživali u nastupu DJ HOSH, ugostiće grand finale festivala, a ulaznice za sve događaje po cijeni od 35 KM možete kupiti na ulazu.