"Zajedno za život"
0

Više od 10.000 ljudi pratilo koncert za Edu

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Sinoć je u sarajevskoj Zetri održan koncert "Zajedno za život" kojem je prisustvovalo više od 10.000 posjetilaca. Sav prihod od prodanih karata bio je usmjeren na liječenje teško oboljelog bh. muzičara Ede Mulahalilovića. Adi Mulahalilović, Edin brat, zahvalio se nakon koncerta svima koji su sinoć bili u Zetri i pomogli da i ova humanitarna akcija bude uspješna.

"Zahvaljujemo svima koji su sinoć bili s nama u Zetri, kao i na pruženoj podršci tokom priprema i realizacije koncerta. Edo je koncert pratio putem interneta i na taj način smo i njemu prenijeli izvanrednu atmosferu iz Zetre i ogromnu, pozitivnu energiju njegovih prijatelja, kolega muzičara i sjajno raspoložene publike koja je ispunila dvoranu. Polaskani smo i obradovani velikim brojem akreditiranih novinara (90 predstavnika medija iz zemlje i regiona)", naveo je Adi u saopštenju medijima.

Edo Mulahalilović se već dvije godine bori sa karcinomom pluća i u veoma je teškom stanju.

Inače, najavljena je mogućnost da se projekt "Zajedno za život" zaštiti, te svake godine organizira radi pružanja podrške pojedincu kojem je pomoć neophodna u datom trenutku.