Muzika
0

Ville Valo i Natalia Avelon snimili duet

FENA
Pjevač finske grupe "HIM" Ville Valo i Natalia Avelon su snimili "cover'"klasika "Summer Wine", hita koji su svojevremeno izvodili LI Lee Hazlewooda i Nancy Sinatre.

Ova nova verzija je objavljena na soundtracku njemačkog filma "Das Wilde Liben", biografskog filma o modelu i seks simbolu 60-ih Uschi Obermaier.

Prvo izdanje finskih sweet heavy matalaca "HIM" objavljeno je krajem 1996. u obliku EP-a pod nazivom "666 Ways to Love". Godinu dana kasnije bend je potvrdio svoj kultni status na skandinavskom tržištu izdanjem "Greatest Love Songs, Vol. 666" na kojem se našla i obrada pjesme "Wicked Games" Chrisa Isaaka. U to vrijeme bend je već stekao veliki broj fanova u Evropi.

Tri godine kasnije u dućanima se pojavio drugi album H.I.M.-a "Razorblade Romance" potvrdivši njihov raniji uspjeh. Producent albuma bio je John Fryer koji je ranije radio s bendovima poput White Zombie i Nine Inch Nails. Nakon tog uspjeha došlo je do izmjene u postavi benda: Pluto je napustio bend, a zamijenio ga je Emerson Burton.

Krajem 2001. H.I.M. objavljuje treći veliki album "Deep Shadows and Brilliant Highlights", a 2005 godine "Dark Light" sa kojim osvajaju svjetske top liste i bilježe prve značajnije uspjehe u Americi.