Sarajevo
93

Vidikovac Fest na Trebeviću okupio brojne posjetioce, pogledajte atmosferu prvog dana programa

N. O.
Nastup grupe Zoster (Foto: I. L./Klix.ba)
Nastup grupe Zoster (Foto: I. L./Klix.ba)
Nastupi benda Srklet, Foxy Heada, Almasa i Zostera obilježili su prvi dan Vidikovac Festa koji je započeo danas na platou iznad Trebevićke žičare, a posjetioce večeras očekuje i koncert Zabranjenog pušenja.

Vidikovac Fest je novi program koji se odvija u okviru Festivala Baščaršijske noći, a održava se danas i sutra (02. i 03. jula od 11:00 do 19:30 sati) na platou iznad Trebevićke žičare i imat će cjelodnevni karakter.

Fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je kako izgleda atmosfera tokom nastupa benda Zoster čiji su članovi publiku zabavljali izvodeći prepoznatljive numere poput "Sve u svoje vrijeme", "Policija" te "Kuda idu svi ti ljudi".

U okviru programa, nastupili su i bend Srklet, grupa Foxy Head, Almas, a posjetioce večeras očekuje i koncert Zabranjenog Pušenja, koji će tom prilikom predstaviti i numere s nedavno objavljenog albuma "Karamba".

Za drugi dan festivala najavljeni su nastupi Stereo Banane, Elementala, grupe Skroz i benda Brkovi.

Ulaz na koncerte je besplatan, a na samu lokaciju na kojoj se odvijaju programi dolazi se Sarajevskom žičarom.

Ideja festivala je afirmacija urbane kulture i njeno povezivanje sa turističkom ponudom Sarajeva tokom ljetnih mjeseci. Jedna od ideja je i otkrivanje nove festivalske lokacije - plato iznad Sarajevske žičare na Trebeviću.

Ova atraktivna lokacija sigurno će pojačati turistički značaj festivala i može biti mamac za publiku iz grada, ali i brojne turiste iz regije i svijeta.

Festival će se odvijati u okviru Baščaršijskih noći, jednog od najvećih ljetnih festivala u Sarajevu.