Muzika
92

Video snimljen u crkvi: Sviraju na pivskim bocama i osvajaju svijet

Klix.ba
Bend "Bottle Boys" čine peterica mladića iz Copenhagena u Danskoj koji već devet godina koriste prazne boce kao instrument i sviraju obrade pjesama. Ipak, svjetsku pažnju na sebe su skrenuli pjesmom Michaela Jacksona "Billie Jean".

Mladići su se upoznali dok su studirali, a bend su osnovali nakon jednog partyja kada su shvatili da se može nevjerovatna muzika stvarati zahvaljujući praznim bocama.

"Bila je to uistinu dosadna zabava. Shvatili smo da nam nedostaje muzike, a nismo imali nikakve instrumente. Odlučili smo pokušati svirati na praznim bocama", kazao je jedan od članova benda Martin Handberg.

Oni već devet godina aktivno sviraju koristeći prazne stakle boce, a koncerte su održavali u Istanbulu, Maleziji i Kuvajtu. Ove godine idu na turneju u SAD.

"Sviramo uglavnom pop muziku i onu koja je popularna, jer je lakše slušateljima da prepoznaju melodiju i zaplešu", kazao je Handberg i dodao da su za njih boce postale pravi instrument.

Nedavno su na svom kanalu na YouTubeu objavili svoju obradu pjesme Michaela Jacksona, koja je jako brzo postala popularna.

Zanimljivo, video su snimili u crkvi, a svojim fanovima su kazali da sigurno niti jedan stomaolog ne bi preporučio sviranje na pivskim bocama.