Uskoro turneja
191

Victoria konačno pristala: Spice Girls se vraćaju na scenu i objavljuju album

Klix.ba
Ženski bend iz 90-ih Spice Girls ponovo će se okupiti i nastupati zajedno nakon što je Victoria Beckham pristala da nastupa, ali ne i da pjeva. Ukoliko budu zajedno nastupale, svaka će dobiti naknadu od 11,4 miliona eura.

Geri i Victoria su odbile da imaju turneju koja uključuje česte nastupe zbog porodičnih obaveza, ali turneja će se ipak dogoditi.

Također, u pripremi je kompilacijski album kojim će proslaviti svoje najveće hitove, gostovati u televizijskim emisijama te započeti proizvodnju svojih proizvoda. Planirani su i nastupi u Kini.

Posljednji put Spice Girls su nastupale zajedno na otvaranju Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu, a godinu kasnije su reklamirale svoje proizvode pod brendom Viva Forever, ali nisu nastupale.

Do okupljanja je trebalo doći i ranije, ali Victoria nije željela da učestvuje. Nije poznato zbog čega je promijenila mišljenje. Kako su objavili britanski mediji, u četvrtak navečer članice su se prvi put okupile u istom prostoru na tajnom sastanku u Londonu gdje su dogovorile detalje.