Bila velika zvijezda
74

Vesna Pisarović o razlozima povlačenja iz javnosti: Mislila sam napraviti performans sahranjivanja

I. S.
Foto: Pixsell/Davor Javorović
Foto: Pixsell/Davor Javorović
Vesna Pisarović je prije 20 godina bila jedna od najpopularnijih pjevačica na našim prostorima. Sada je otkrila zbog čega se odlučila povući iz javnosti na vrhuncu slave.

"Ono što me gurnulo i potaknulo da odem iz svijeta estrade prije gotovo 20 godina je bila želja da postanem muzičarka, a ne da budem samo pjevačica i imam limitirano muzičko znanje. Sa stihovima sam uvijek znala da dobro stojim, ali za muziku sam znala da sam limitirana", rekla je u podcastu Ane Radišić.

Dodala je da je 26 godina shvatila da se vrtila ukrug. Imala je nastupe do jutra, a u svemu tome se nije osjećala ugodno.

"Neko vrijeme sam tražila u čemu se trebam okušati, a onda se dogodilo da sam 2005. pjevala za Hrvate u Berlinu, a dan nakon toga sam otišla na koncert saksofonista Petera Brotzmanna, njemačkog improvizatora i tad sam shvatila da moram tražiti put gdje ću moći doći do energije kakvu je on stvorio na svom nastupu", kazala je.

Upisala je konzervatorij u Den Haagu, gdje je učila jazz pjevanje. Nastavila se školovati u Londonu i Berlinu, a u Hrvatsku se vratila 2018. godine. U decembru će održati koncert u Zagrebu.

"Moja menadžerica Kristina me nazvala i pitala da li bih htjela raditi koncert jer mi je uskoro 20 godina karijere. Ja sam tada stvarno svoju pop karijeru stavila sa strane, čak sam mislila napraviti performans sahranjivanja Vesne Pisarović, toliko daleko sam išla. Razmišljali smo o Lisinskom i onda se dogodio poziv na brucošijadu u Zagrebu, a dva dana nakon toga sam trebala snimati jazz album, za šta sam se dugo spremala", rekla je.

Dodala je da se na brucošijadi dogodila velika histerija i da joj je to bilo čudno.

"To sad traje već pet godina i svaki put mislim da je taj koncert zadnji i da moram snimiti novi album, da ne mogu pjevati isto. Nekad mi se čini da mi se sve u životu događalo kad sam već odustala od toga", navela je.