Dva koncerta kultne grupe
0

VIDEO / Veliko interesovanje za nastupe Prljavog kazališta

Sarajevo-x.com
Kultna hrvatska rock and roll grupa Prljavo kazalište održat će u petak 19. i subotu 20. marta dva uzastopna koncerta u Domu mladih u Sarajevu. Početak oba koncerta zakazan je za 21 sat, a generalni sponzor oba nastupa Kazališta je firma Stock BH.

Interesovanje za ova dva događaja je veliko, čemu zasigurno doprinose i činjenice kako je Kazalište od 2000. godine svega dva puta nastupilo u Sarajevu, te da je njihov posljednji nastup, održan prošle godine u vrijeme Sarajevo Film Festivala, u potpunosti rasprodat.

Karte za predstojeće koncerte još uvijek se mogu nabaviti, i to po cijeni od 15 KM u pretprodaji, dok će na dane koncerata ulaznice koštati 20 KM. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima ispred Doma mladih i Sarajevske tržnice.

Utjehu za sve one koji ne uspiju doći do ulaznica može predstavljati činjenica da će koncert od 19. marta snimati BHRT, pa će djelić atmosfere sa nastupa "Prljavaca“ moći osjetiti gledajući snimak koncerta na BH Televiziji.

Podsjećanja radi, grupa Prljavo kazalište osnovana je davne 1977. godine u Zagrebu. Do danas su izdali 13 studijskih albuma, 6 live albuma, 5 kompilacijskih albuma, 3 singla, 6 video zapisa, a osvojili su i tri hrvatske diskografske nagrade Porin.

Za ovu grupu, koja na sceni egzistira preko 30 godina, definitivno se može ustvrditi da je jedan od najznačajnijih muzičkih fenomena sa prostora ex. Jugoslavije.