Muzika
0

Veliko interesovanje za koncert "Deep Purple" u Sarajevu i izvan BiH

FENA
Velikani rock muzike "Deep Purple" predvođeni jednim od najoriginalnijih glasova Ianom Gilanom u okviru koncertne promocije posljednjeg albuma i turneje "Rapture Of The Deep World Tour 2006.-2007.",prvi put će gostovati u BiH u sarajevskoj olimpijskoj "Zetri" 3. novembra.

Turneja "Deep Purple" pobuđuje veliko interesovanje svih generacija što govore mnogi njihovi rasprodani koncerti. U Sarajevo dolaze sa svojom kompletnom produkcijom, ozvučenjem, rasvjetom, scenografijom i specijalnom binom, tako da je očekivati muzički događaj u njihovom stilu.

Pored koncertne promocije najnovijeg albuma podsjetit će i na svoja antologijska ostvarenja nastala tokom gotovo četiri decenije postojanja. "Deep Purple" su jedni od rijetkih velikana s kraja 60-ih godina koji su uspjeli prebroditi sve rock n' roll bure i oluje, a što upravo potvrđuju i ovom turnejom.

"Interesovanje za ovaj sarajevski heavy metal urnebes, ovih nesalomivih i vječnih dječaka rock muzike je i izvan Sarajeva i granica BiH, te je očekivati njihove fanove svih dobi i iz susjednih zemalja Hrvatske, Srbije, Makedonije, što najbolje pokazuju najave i pretprodaja ulaznica", izjavio je promotor tog spektakla Želimir Altarac Čičak.