|

Veliko interesovanje za koncert "Deep Purple" u Sarajevu i izvan BiH

Veliko interesovanje za koncert "Deep Purple" u Sarajevu i izvan BiH
0
F
FENA
31.10.2007. u 11:45
0
komentara
0

dijeljenja
Veliko interesovanje za koncert "Deep Purple" u Sarajevu i izvan BiH
Velikani rock muzike "Deep Purple" predvođeni jednim od najoriginalnijih glasova Ianom Gilanom u okviru koncertne promocije posljednjeg albuma i turneje "Rapture Of The Deep World Tour 2006.-2007.",prvi put će gostovati u BiH u sarajevskoj olimpijskoj "Zetri" 3. novembra.
Turneja "Deep Purple" pobuđuje veliko interesovanje svih generacija što govore mnogi njihovi rasprodani koncerti. U Sarajevo dolaze sa svojom kompletnom produkcijom, ozvučenjem, rasvjetom, scenografijom i specijalnom binom, tako da je očekivati muzički događaj u njihovom stilu.

Pored koncertne promocije najnovijeg albuma podsjetit će i na svoja antologijska ostvarenja nastala tokom gotovo četiri decenije postojanja. "Deep Purple" su jedni od rijetkih velikana s kraja 60-ih godina koji su uspjeli prebroditi sve rock n' roll bure i oluje, a što upravo potvrđuju i ovom turnejom.

"Interesovanje za ovaj sarajevski heavy metal urnebes, ovih nesalomivih i vječnih dječaka rock muzike je i izvan Sarajeva i granica BiH, te je očekivati njihove fanove svih dobi i iz susjednih zemalja Hrvatske, Srbije, Makedonije, što najbolje pokazuju najave i pretprodaja ulaznica", izjavio je promotor tog spektakla Želimir Altarac Čičak.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.