Hardcore spektakl u Slogi
0

VIDEO / Veliki Pro-Pain sutra u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U srijedu 19. oktobra u Sarajevu ponovo sviraju hardcore legende Pro-Pain. Koncert Pro-Paina, u organizaciji SMF Promotionsa i BHXHC Bookinga, podržat će i američki bend Undivided te švicarski Morrigu.

Pro-Pain je već dvadeset godina creme de la creme njujorškog hardcorea, a autori su bezvremenskih albuma kao što su Foul Taste of Freedom, Truth Hurts i Act of God. Njihov novi album nazvan Absolute Power izdan je 2010. godine.

Težina, strast i posvećenost su karakteristike muzike Pro-Paina, muzike koja istom snagom privlači slušatelje koji su posvećeni i hardcoreu i metalu.

Kada su u septembru 2009. godine pred brojnom publikom koja se okupila u kinu Bosna rekli da će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, momci su zasigurno bili ozbiljni. Vraćaju se u Sarajevo 19. oktobra 2011. godine! Pro-Painu će u Sarajevu podršku pružiti dva benda, Undivided i Morrigu.

Undivided je petnaest godina star hommage njujorškom metal i hardcore zvuku. Bend stiže iz Rockland Countyija, iza sebe imaju album Until Death iz 2009. godine, a u fazi su miksanja novog albuma. Ako volite muziku bendova kao što su Madball i Biohazard, vjerujemo da će Vam se svidjeti i Undivided.

Morrigu je švicarski kvartet koji kaže da svira dark emotional metal. Njihove pjesme inspirisane su njihovom vlastitom maštom. Za sebe govore da su sanjari budućih vremena i emocija ljudskog roda. Ipak, naglašavaju da se u njihovim pjesmama, kao i u stavovima članova benda osjeti čvrsta crta socio-političke kritike.

Njihov drugi album Niobium Sky iz 2009. godine dobio je odlične ocjene od medija koji su recenzirali izdanje. Muzički, bend je zanimljiva moderna mješavina death metal i hardcore žanra sa naglašenim progresivnim dionicama.

Ulaznice za hardcore spektakl u Slogi možete kupiti po cijeni od 20 KM, a moguće ih je kupiti samo pri ulasku u klub na noć održavanja koncerta.