Muzika
0

Veliki povratak kraljice disko muzike, Donne Summer

Sarajevo-x.com
Pjevačica Donna Summer, nakon uspjeha hit singlova iz sedamdesetih godina popularno je nazvana "kraljicom disko muzike". Sada objavljuje povratak na muzičku scenu, odlučivši se našaliti sa svojom nekadašnjom "titulom" u novoj pjesmi prvog studijskog albuma u posljednjih sedamnaest godina.

Dobitnica Grammyja koja će uskoro napuniti 60 godina odlučila se vratiti u studio kako bi snimila album “Crayons” sa pjesmom “The Queen is Back”.

Na Internet stranici Donne Summer, poznate po hitovima “Hot Stuff” i “She Works Hard for the Money”, stoji da je prodala više od 130 miliona albuma.

Karijera pjevačice je krunisana sa pet nagrada Grammy, uključujući onu za najbolje rock izvođenje ženskog vokala i za najbolji dance album. Donna je ko-autor 12 pjesama na novom albumu.

“To je jedna kutija bojica. Svaka bojica ima različitu boju i sa svakim slojem boje rađa se novi identitet. Svaka pjesma je osmišljena kao dio za sebe”, objasnila je autorica princip nastanka albuma.

Iako se, nekad izuzetno popularna, pjevačica vraća na tržište kojim dominiraju pjevačice koje bi mogle biti njene kćerke, izjavila je kako ne osjeća nikakav takmičarski pritisak, objavio je Reuters.