{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliki koncert Rock škole Mostar za svjetski dan muzike

19.6.2017. u 14:22
52
2
Veliki koncert Rock škole Mostar za svjetski dan muzike
52
Veliki koncert Rock škole Mostar za svjetski dan muzike
U srijedu 21.06. sa početkom u 20:00 sati, Rock škola Mostar će obilježiti Svjetski dan muzike u OKC Abrašević. Osim što obilježava ovaj planetarno poznati dan, Rock škola Mostar ovim velikim koncertom zaključuje svoju petu Rock školsku godinu.
Na koncertu će se predstaviti pet pobjedničkih bendova "Session band" nastavnog programa, te bendovi koji su formirani od polaznika Rock škole: Floridus, Jufkamental, Smooth Groove, i Mostar Rock School Blues Band koji oficijelno predstavlja Rock školu Mostar.

Svake godine na velikom koncertu Rock škola pozove i gosta što je ove godine sinjski sastav M.O.R.T. koji će svojim nastupom zatvoriti ovogodišnji koncert.
I ovu godinu se potpori ovom koncertu pridružila Misija OSCE-a u BiH.

Protekla godina je bila veliki izazov za Rock školu koja je 10 mjeseci djelovala unatoč finansijskoj krizi, ali je ipak uspjela održati preko 3000 sati nastave za bubnjeve, bass gitaru, gitaru, saksofon, vokal i audioprodukciju, formirala 60 privremenih bendova kroz 5 ciklusa unutar "Session band" programa u kojem polaznici škole stječu iskustvo svirajući u bend formaciji što su imali priliku raditi više od 300 sati u minuloj školskoj godini. Pored ovoga, u prostorijama Rock škole je održano preko 1200 vježbi i proba muzičara i bendova koji koriste infrastrukturu Rock škole. Od svibnja je Rock škola pokrenula i nastavu za elektronsku produkciju što je novitet za program škole.

Također, u protekloj godini Rock škola je organizirala niz aktivnosti od čega 25 koncerata u čak 11 BH gradova, muzički kamp "Summer Rock School - songs that matter!" na Jahorini, uzela učešće na dvije međunarodne razmjene mladih, Bina mira u Zrenjaninu (Srbija) i Musical Postcards u Saint-Jean d'Angely (Francuska), te realizirala 17 studijskih snimanja u DK studiju Rock škole.

Rock školsko proljeće je za školu donijelo i dva ključna ugovora koje je Rock škola potpisala sa Ambasadom Kraljevine Švedske (razvojnim programom SIDA u BiH) i USAID-om koji će školi obezbijediti redovno funkcionisanje jezgrenih aktivnosti nastavnog programa do 2020 godine. Grad Mostar je također ispunio svoje obećanje dato Rock školi pred kraj 2016 godine te je od početka 2017. preuzeo troškove korištenja prostorija u Muzičkom centru Pavarotti gdje Rock škola realizira nastavni program za preko 120 redovnih polaznika škole godišnje.
Ulaz na veliki koncert koji počinje tačno u 20:00 sati je besplatan. Pozivamo sve prijatelje Rock škole da nam se pridruže i poklone aplauz mladim ljudma koji garantuju odličnu zabavu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: