Prolongiran
292

Veliki koncert Massima Savića u Sarajevu bit će održan 12. aprila

Klix.ba
Massimo Savić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Massimo Savić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zbog sudjelovanja na dodjeli muzičke nagrade Porin, koja se održava 29. marta., sarajevski koncert Massima Savića, koji je trebao biti održan 30. marta u dvorani Mirza Delibašić pomjeren je na 12. april, saopćili su organizatori.

"Zbog nemogućnosti prebacivanja izvođača, benda i tehnike u jednom danu iz Rijeke u Sarajevo te nedostatka vremena za adekvatnu probu koju zahtjeva jedan ovako veliki koncert, a u dogovoru sa menadžmentom izvođača i želji da Sarajevu priredimo vrhunski muzički spektakl, donijeli smo zajedničku odluku da se koncert pomjera na 12 april. S obzirom na to da se radi o najvećem Massimovom solo koncertu u Sarajevu koji prati zahtjevna produkcija i pripreme, pomjeranje datuma je jedino rješenje. Ulaznice sa starim datumom važe i za novi", saopćilii su organizatori iz agencije PRimera.

Cijela dvorana je sa sjedećom postavkom, a nove ulaznice po cijenama od 15 do 50 KM dostupne su u prodaji na platou Skenderija, Artikulacija BKC i sistemu Kupikartu.ba.

Ne propustite uživati u ovoj večeri i hitovima iz svih glazbenih epoha Massima - od onih sa Dorian Gray do posljednjeg albuma "Sada", koji je nominiran za 6 nagrada Porin.

"To što sviramo tako dobro, rezultiralo je time da nam sad dolazi sve više i više ljudi na koncerte. Negdje 2012. se dogodio taj nagli skok sa pjesmom „Iz jednog pogleda“, što me prebacilo iz manjih dvorana u velike prostore, tako da se sad družimo u puno većem broju", izjavio je nedavno Massimo.

Massimo pred bh publiku stiže u pratnji svog stalnog benda, kojeg čine sve redom sjajni glazbenici- Marko Matošević, Robert Vrbančić, Dalibor Pipo Matošević, Boris Popov, Bruno Urlić i Gojko Tomljanović.