Muzika
0

Veliki koncert "Indexi" i prijatelji u "Zetri"

FENA
U znak sjećanja na legendarne sarajevske "Indexe" u olimpijskoj “Zetri”će 12. septembra biti održan veliki koncert na kome će nastupiti bivši članovi grupe, koji su svojevremno uspješno sarađivali sa njima tokom proteklih decenija i koji će povodom ovog jedinstvenog dogadjaja stići iz raznih dijelova svijeta, gdje sada žive i rade.

To veče na sceni će ponovo biti: Fadil Redžic, Ranko Rihtman, Kornelije Bata Kovač, Đorđe Novković, Nenad Jurin,Sinan Alimanovic, Enco Lesić, Miroslav Maraus, Vlado Pravdić, Slobodan Misavljević, Ismet Arnautalić, Miroslav Šaranović, Đorđe Uzelac, Milić Vukasinović, Peco Petej te njihovi prijatelji Aki Rahimovski, Hari Varešanović ,Željko Bebek, Želimir Altarac Čičak, Mladen Vojićić Tifa, Zoran Predin, Dado Topić, Massimo,Severina Vučković Seve,Natali Dizdar, Nermin Puškar, Zlatan Fazlić Fazla, Dizdar, Halid Bešlic, Ivica Šaric, Boris Novković, Maja Milinković, Željka Katavić Pilj, Bisera Veletanlić, Ermin Bubi Redzic, Igor Vukojevic i grupa "MI 2".

Dan prije 11.septembra u UNITIC-u će u 18 sati biti održana i promocija romansirane biografije i fotomonografije „Indexi: U inat godinama“autora Josipa Dujmovića, a koju će pratiti i izložba akvarela gitariste Slbodana Bode Kovačevića.

Javnosti je manje poznat Bodo kao slikar, pa će izložba sigurno biti još jedan biser u ovom projektu posvećenom grupi “Indexi”. Izložba će biti postavljena u maloj galeriji ”Unitica".

Generacijski vršnjak “Indexa”, Siniša Škarica, promovirat će svoju knjigu „Kad je rock bio mlad“ 12. septembra i ova promocija je još jedan od sadržaja u programu „Indexi: U inat godinama“ na sam dan velikog koncerta u sarajevskoj "Zetri".

Promocija će biti u „Karabitu“, galeriji "Buybooka", s početkom u 12 sati, a uvodnu riječ i osvrt na knjigu dat će Želimir Altarac Čičak, učesnik i hroničar razvoja sarajevske i ex: SFRJ muzičke scene, pa do današnjih nam dana, a gosti će biti Fadil Redžić,Slobodan Misavljević,Ismet Arnautalić i mnogi drugi autori i muzičari.