Muzika
0

Veliki koncert bendova iz Varaždina i Beograda u Kriterionu

Klix.ba
U subotu, 2. februara 2013. godine sa početkom u 22 sata u Kriterionu svi ljubitelji kvalitetne rock’n’roll muzike mogu doći na još jedan veliki koncert. "Sttutgart Online" i "Vlasta Popić" nakon Exita, Art & Music festivala, te nastupa u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Nišu, Zagrebu, Velikoj Gorici, Skopju, Kumanovu i stotinama koncerata diljem regije, dolaze u Sarajevo.

Beogradska garažna rock and roll grupa "Stuttgart Online" postoji od 2006. godine, a web magazin "Popboks" ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine.

Izdali su dva albuma: "Radost svakom domaćinstvu" (2009) i "Prava stvar" (2012).

U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regiji, a njihovi singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama.

Izuzetan doprinos u izradi oba albuma nesebično su dali članovi beogradskih grupa Jarboli, Repetitor, Multietnička atrakcija, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Kriške i Straight Mickey and the boyz.

Stuttgart Online čine Bojan Slačala (bas i glas) i Marko Barišić (bubnjevi i glas).

"Vlasta Popić" je punk-noise-indie-pop bend iz Varaždina nastao krajem 2007. Od onda je odsvirao preko stotinu koncerata diljem regije.

Ove su godine izbacili debitantski album "Za očnjake" koji je našao svoje mjesto na top ljestvicama najboljih albuma 2012.

U svojoj muzici igraju se utjecajima 80-ih i 90-ih, kao i trenutačnim tendencijama, i spajaju ih u vrtlog obojene buke, melodija i vike koji tek uživo dobiva svoje najčišće lice.

Nakon koncerta, neko od članova benda će puštati muziku u mobility roomu, garantujući tako provod do ranih jutarnjih sati.

Ulaznice za koncert su 6 KM u pretprodaji i 8 KM na dan koncerta, a početak eventa je planiran u 22.00 sati.