24. august, Bijela tabija
10

Veliki interes za koncert "Tri pisma iz Sarajeva", organizatori proširuju kapacitet

Klix.ba
Već je poznato da je kontigent ulaznica za koncert "Tri pisma iz Sarajeva" rasprodan, ali to ipak ne znači da nema nade za one koji na vrijeme nisu sebi osigurali mjesto u gledalištu na sarajevskoj Bijeloj tabiji.

Zbog velikog interesovanja organizator iznalazi mogućnosti proširenja kapaciteta. Od 1. augusta na prostoru sarajevske Bijele tabije počinje montaža tribina i uređenje prostora za prijem i smještaj posjetilaca koncerta, nakon čega će se znati stvarni kapacitet.

"Nadamo se da ćemo obradovati sve zainteresovane koji su na čekanju za kupovinu ulaznica iz dodatnog kontigenta. U saradnji sa ministrom Adnanom Štetom iz Ministarstova za saobraćaj Kantona Sarajevo, dogovoreno je da se na dan održavanja koncerta uvede vanredan režim saobraćaja na prilazima Bijeloj tabiji, a kompanija Centrotrans-Eurolines će također osigurati vanredan broj minibus vozila da zadovolji potrebu za prijevozom posjetilaca koncerta u oba smjera uz napomenu da će tu pogodnost moći koristiti samo oni koji su u posjedu ulaznice za koncert. Cijena prijevoza u oba pravca (Baščaršija - Bijela tabija - Baščaršija) je 5 KM, a karte će se pored prodajne mreže Centrotrans-Eurolines, moći nabaviti i na prodajnim mjestima, biletarnici BKC-a i na platou Centra Skenderija", saopćili su organizatori.

Sve servisne informacije u vezi koncerta mogu dobiti na portalu www.kupikartu.ba i putem info telefona 033/944-944.