Muzika
1

Veliki Iced Earth u januaru sviraju u Sarajevu

Klix.ba
Iced Earth, heavy metal/thrash metal titani svirat će u Sarajevu 26. januara u okviru svoje svjetske turneje.
Bend, koji se preko 25 godina nalazi na samom vrhu heavy metal neba, poznat je po svojim eksplozivnim himnama, prepoznatljivim gitarskim dionicama, zaraznim melodijama kao i strastvenim nastupima.

Priča o Iced Earthu počinje davne 1985. godine u Tampi (Florida, SAD) kada Jon Schaffer osniva bend Purgatory čiji je san bio braniti boje heavy metala u stilu bendova kao sto su Judas Priest, Iron Maiden i Kiss. Godine 1988. mijenjaju ime u Iced Earth i izdaju svoj prvi album, da bi danas, 25 godina nakon toga, ukupno izdali 10 studijskih albuma, nekoliko EP-a i live albuma. Posljednji studijski album je "Dystopia" (2011) i live album "Live in ancient Kurion" (2013).

Bend je u dosadašnjoj karijeri više puta obišao svijet i svirali su na svim većim svjetskim festivalima. Tokom godina, Jon Schaffer se okružio izvrsnim muzičarima koji su mu pomogli ostvariti njegovu muzičku viziju, te nakon godina napornog rada Iced Earth jedna je od najjačih konstanti u heavy metal svijetu

Koncert će biti održan u nedjelju, 26. januara u klubu Sloga (Cinemas). Organizator Sarajevo Metal Fest Promotions najavio je da će više informacija o koncertu i ulaznicama biti poznate uskoro.