Tjentište
3

Veličanstvenim nastupom Josipe Lisac počela muzička priča "Nektar Ok Festa"

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Prvi dan "Nektar Ok Festa" okupio je regionalne zvijezde koje su oduševile posjetioce ove manifestacije.

Festival je otvoren nastupom Nebs Jacka i G. Edda na "OK Summer Stage". Prve zvuke elektronske muzike ljubitelji ovih ritmova dočekali su rasplesani u bazenu koji je uvršten na mapu najvećih prirodnih bazena u Evropi. DJ-evi su se na ovoj bini smjenjivali sve do 18 sati, a u međuvremenu je počela zabava u kampu na "OK Stage" nastupima "Justin’s Johnson" a potom i "Straight Jackina".

Predgrupa na glavnoj bini "Maljčiki" - tribute band "Novi talas" zagrijala je publiku za nastup popularne beogradske reggae grupe "Del Arno Band”. Glavna zvijezda prve večeri festival bila je jedinstvena hrvatska pjevačica Josipa Lisac koja je zbog svog pristupa muzici nadaleko poznata i priznata, ne samo u regionu već i šire. Smjenjivali su se brojni hitovi čije je stihove publika ponavljala sa oduševljenjem.

Izlazak na binu regionalno poznatog benda “"Disciplina kičme" bio je pravi muzički začin večeri, a Koja je za ovu priliku priredio "festivalski set – listu hitova" koja se razlikovala od uobičajenih koncertnih.

Zabavu koja je trajala do ranih jutarnjih časova na After Party-ju, na “OK Stageu”, nastavio je Coyote.

Ljubitelji sedme umjetnosti mogli su uživati na "OK Cinema Stageu" uz film "Sing Street".

Večeras nastupaju TBF, "Van Gogh" i "Psihomodo Pop". Kao i uvijek, najbolja zabava rezervisana je za "OK kamp" i "OK stage" na kojem će nastupiti "Kanda, Kodža i Nebojša" i "E-Play". Na "Summer stageu" publiku će zabavljati Ralon Brancin, a za after partyju "OK Stagea" bit će zadužen "Banana zvuk" (Luka "TBF").

Ljubitelji filmske umjetnosti uživat će u "OK cinema" zoni koja se i ove godine realizuje u saradnji sa Operacijom kino i Sarajevo film festivalom, a u okviru koje će večeras biti prikazan fim "Tour de France".