Sinoć u Međugorju
0

Veličanstveni koncert Andrea Bocellija

FENA
Jedan od trenutno najpopularnijih pop-opernih pjevača današnjice, Andrea Bocelli darovao je sinoć Međugorju i Bosni i Hercegovini veliki muzički spektakl. Ljubitelji klasične glazbe iz svih dijelova BiH, Hrvatske i šire došli su poslušati i vidjeti čovjeka koji svojim anđeoskim glasom oduševljava milione ljubitelja glazbe.

Pod dirigentskom palicom maestra Marcella Rotta, na pozornici je talijanskog slavuja pratilo 70 muzičara Češke filharmonije i mješoviti zbor HNK Splitske opere. Uz njega je pjevala i poznata sopranistica Paola Sanguinetti, a izvodili su djela Mozarta, Vivaldija, Schuberta.

Na početku ovog muzičkog spektakla, prisutne je pozdravio načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

"Zadovoljstvo mi je i čast pozdraviti svjetski poznatog glazbenika Andreu Bocellija i sve vas nazočne koji ste došli u Međugorje. Posebno mi je drago i ističem zahvalnost gospodinu Bocelliju što je odabrao upravo Međugorje. Večerašnji koncert je događaj koji širi prijateljstvo, mir i dobro," rekao je Jerkić.

Župnik međugorske župe, fra Petar Vlašić pozdravljajući sve prisutne kazao je kako je ovaj koncert najznamenitiji kulturni događaj ove godine.

Koncert je trajao više od sat vremena, a posebno oduševljenje među desecima hiljada posjetitelja zavladalo je kada je Andrea Bocelli izveo posljednju pjesmu koncerta, koja ga je vinula među zvijezde "Con te partiro".

Bocelli je do danas prodao više od 60 miliona albuma širom svijeta i jedan je od najpopularnijih tenora današnjice.