Muzika
22

Velahavle i Skroz predstavili spot za pjesmu "Izgubi me"

Klix.ba
Grupa Velahavle u saradnji sa Adnanom Šaranom, frontmenom benda Skroz, večeras je premijerno objavila novi spot za singl "Izgubi me".

"Izgubi me" je pjesma na kojoj sarajevski bendovi Velahavle i Skroz sarađuju po prvi put.

"Adnana Šarana smatramo za izuzetnog tekstopisca, a kako smo dugogodišnji prijatelji, saradnja se desila gotovo spontano", objasnili su članovi benda Velahavle.

Spot je ujedno i rediteljski prvenac frontmena ovog sastava, Samira Hodovića, kome se, takođe po prvi put u ulozi reditelja, pridružio beogradski glumac Branislav Trifunović. Ovaj sarajevsko-beogradski tim uljepšala je nekadašnja voditeljica MTV Adria Hana Adrović.

Samir i Branislav su od početka imali jasnu ideju i koncept videa.

"Nakon snimanja pjesme 'Izgubi me' tačno smo znali kakav spot želimo da napravimo. Naši prijatelji Hana Adrović i Adnan Šaran pomogli su nam da na najbolji mogući način ispričamo temu pjesme kako smo prvobitno i zamislili. Produkciju video spota radili smo u saradnji sa Klicker produkcijom iz Sarajeva. Sada još samo čekamo reakcije publike".

Članovi benda Velahavle bi jako voljeli da čuju vaše komentare. Nakon MTV premijere spota „Izgubi me“, u ponedeljak, 06. aprila u 20:00, svoje utiske podijelite na društvenim mrežama sa naznakon #izgubime #velahavle #MTVpremijera.

Velahavle

Priča o bendu Velahavle započela je prije više od deset godina, kada se ekipa mladića iz iste ulice sastala kako bi svirali zajedno. No službeni početak ove muzičke priče članovi Velahavle računaju od izlaska prvog studijskog albuma "Reconnect" koji je izdat 2005. godine, a koji je obilježio i rad sa producentom Kemalom Okanom i bugarskom pevačicom Ralitsom Kashovom s kojom su sarađivali na pjesmi "Prituri se planinata". Sedam godina kasnije izlazi njihov drugi album "What About Now?" s osam novih pjesama, od kojih se izdvajaju hitovi poput "Inside Always Rains" i "Kolotechina". Poslednji singl "Idemo ludo, idemo jako" izdali su prošle godine, a pjesma je ubrzo postala navijačka himna bosanskohercegovačkih reprezentacija.