|

Večeras zatvaranje 10. Jazz Festa

Večeras zatvaranje 10. Jazz Festa
0
S
Sarajevo-x.com
5.11.2006. u 09:50
0
komentara
0

dijeljenja
Večeras zatvaranje 10. Jazz Festa
Posljednjeg, petog dana 10. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2006 u okviru dvije scene bit će održana tri koncerta.
Strange Fruits Stage u Pozorištu mladih u 18.00 predstavit će pravu muzičku poslasticu – duet Bojana Zulfikarpašića i tunižanskog umjetnika Dhafera Youssefa. Nakon ovog koncerta za koji vlada veliki interes festivalske publike, na istoj će se sceni u 20.00 predstaviti FLY – projekat saksofoniste Marka Turnera, kontrabasiste Larryja Grenadiera i bubnjara Jeffa Ballarda.

Festival će na glavnoj sceni zatvoriti grupa The Grande Mothers Re:invented izvodeći muziku Franka Zappe. Bend kojeg čine tri dugogodišnja člana grupe Mother of Inventions: Napoleon Murphy Brock, Roy Estrada i Don Preston, zajedno sa Christopherom Garcijom i Miroslavom Tadićem, izvodi Zappine kompozicije iz perioda od 1965. do 1975. godine sa duhom, humorom i preciznošću koju ta muzika zahtijeva.

Ovaj će koncert na najbolji način zaokružiti program 10. Jazz Festa Sarajevo 2006 koji je u pet dana na 4 scene i 14 koncerata predstavio muzičare iz 17 zemalja svijeta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.