Zetra
0

Večeras "Zajedno za život", zajedno za Edu

Sarajevo-x.com
Stigla je i ta subota, 6. februar, dan kada će se u sarajevskoj dvorani Zetra okupiti na hiljade posjetilaca velikog koncerta "Zajedno za život".

Humanitarni koncert, čiji će prihod od prodatih karata biti usmjeren za liječenje teško oboljelog Ede Mulahalilovića, počinje u 20 sati nastupom grupe Plavi orkestar, a nastavlja se numerama koje će izvesti popularne Letu štuke. Bombaj štampa će na scenu izaći treća po redu, dok je sami kraj rezervisan za Dinu Merlina i njegov prateći bend.

Lista izvođača, međutim, tu ne završava. Prisutne će uveseljavati i brojni drugi muzičari mlađe i srednje generacije, a kako ističe Adi Mulahalilović, "koncert će biti svojevrsno iznenađenje za publiku" jer će vidjeti muzičare koji nikad nisu nastupali zajedno.

Organizatori su najavili posjetiocima četiri sata dobre muzike, a koncert će otvoriti Plavi orkestar s novim hitom "Amerika".

Frontmen benda Letu štuke Dino Šaran i Nedo Babović iz Bombaj štampe kazali su da će svi izvođači dati sve od sebe kako bi koncert bio vrhunski.

Ostalo je još nešto ulaznica, a za publiku će ulazi A, B, C i D biti otvoreni od 18 sati. Svi koji namjeravaju večeras doći u Zetru zamoljeni su da dođu ranije, kako bi se izbjegle gužve.

Edo Mulahalilović se već dvije godine bori sa karcinomom pluća i u veoma je teškom stanju.

Najavljena je i mogućnost da se projekt "Zajedno za život" zaštiti, te svake godine organizira radi pružanja podrške pojedincu kojem je pomoć neophodna u datom trenutku.