Muzika
0

Večeras u Sarajevu koncert Jamiroquaija

Sarajevo-x.com
Megapopularna britanska grupa Jamiroquai održat će večeras koncert u sarajevskoj Skenderiji u okviru svjetske turneje povodom izlaska novog albuma ''Dynamite''.

Rock and More Vienna, Art Company i E-lab 23. juna u 21:00 sat, u dvorani Mirza Delibašić, donose jedan od najvećih muzičkih događaja godine, koncert veličanstvenog Jamiroquai koji se održava u okviru Evropskog dijela turneje promocije novog albuma "Dynamite".

Funky i Dance grupa Jamiroquai je jedna od najvećih i najpopularnijih grupa u Velikoj Britaniji i u Evropi.

Organizatori obećavaju do sada neviđen muzički spektakl za sve ljubitelje vrhunskog muzičkog doživljaja iz cijele Bosne i Hercegovine. Produkcija Jamiroquai dolazi u Sarajevo sa binom veličine 16 x 20 metara, zvukom i rasvjetom koja će sigurno oduševiti sve prisutne na koncertu.

Kako piše gradski info servis MOJ GRAD!, kapije Skenderije se za posjetitelje otvaraju u 18:00h. Na sarajevskom koncertu neće biti dozvoljeno unošenje nikakvih tvrdih i oštrih predmeta kao što su staklene i plastične flaše, konzerve,... Unošenje bilo kakvih napitaka i hrane kao i audio-vizuelnih aparata je također zabranjeno, a novinari su dobili jasne instrukcije gdje i što će smjeti snimati, kao i poziciju u odnosu na binu.

U Skenderiji će se prodavati sokovi, a od alkohola samo pivo. Organizatori su upozorili da će osobe koje budu pravile probleme bilo kakve vrste biti udaljene sa koncerta.