Večeras u 18:10 sati
12

Večeras premijerno 6. izdanje "Novogodišnjeg Basics Showa" na BHT1

Klix.ba
Basics škola u saradnji sa televizijom BHRT, uprkos pandemiji koronavirusa i otežanim okolnostima za rad, snimila je šesto izdanje "Novogodišnjeg Basics Showa" koja će se, kao i prethodnih pet godina, premijerno prikazati večeras u 18:10 sati.

Novogodišnji program BHT1 počinje "Novogodišnjim Basics Show-om“ koji je ove godine posvećen pandemiji. Gledatelji mogu očekivati smijeh, pjesmu i zabavu uz najoriginalniji scenario do sada i 100 učenika/ca Basics škole koji su učestvovali u snimanju.

"Sretni smo jer smo i ove godine uspjeli producirati novih 45 minuta originalnog sadržaja namijenjenog djeci i cijeloj porodici. U ovogodišnjem izdanju emisije vratili smo lik Djeda Mraza, prvi put nakon izdanja emisije iz 2015/2016. godine. Tokom emisije se prisjećamo i prethodnih pet izdanja tj. emisija iz 2016., 2017., 2018., 2019. i 2020. godine. Ovogodišnja poruka 'Novogodišnjeg Basics Showa' je jasnija nego ikada, ona je na neki način i emotivna ali obojena smijehom, radošću i veseljem. Želimo poslati poruku da i u ovako teškim vremenima možemo naći rješenje za sve i da trebamo ostati vedrog duha. Iskoristio bih priliku da čestitam našim sjajnim učenicima i učenicama, te da se zahvalim mom timu na predanosti i sjajnom radu.“, kazao je Đorđe Jovančić, direktor Basics škole i urednik emisije.

Muzičko - obrazovni sistem "Basics škola" nastao je 2013. godine, a danas je najuspješniji obrazovni projekat u BiH za muzičko-scensko obrazovanje djece i mladih. Muzički atelje u Bosni i Hercegovini (MAUBIH) koji implementira ovaj obrazovni sistem i koji ima svoju vlastitu audio i video produkciju (MAUBIH produkcija) u prethodnih sedam godina producirao je neke od najznačajnijih teatarskih, koncertnih i televizijskih projekata za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini. Jedan od takvih projekata je upravo i televizijski format "Novogodišnji Basics Show“.

"Mi smo neprofitan sistem, nastali smo iz ljubavi prema djeci i umjetnosti i trudimo se svim naporima opravdati našu misiju čak i u ovom teškom periodu kojem svjedočimo. Mi u Basics školi radimo za djecu i njihovo sretnije odrastanje pa smo tako i tokom pandemije nalazili načine da promoviramo talente naših učenika/ca, kao i cjelokupni rad naše škole. Od marta do decembra ove godine realizirali smo više projekata nego ikada prije u prethodnih sedam godina koliko postojimo. Počeli smo u travnju sa online projektom – video spotom za pjesmu 'Najbolje za nas' koji smo realizirali za vrijeme karantena, a koji su emitirali svi mediji u BiH. Pjesmu su izvodili učenici/ce i nastavnici/ce Basics škole iz svojih domova. Umjesto našeg tradicionalnog 'Završnog koncerta' snimili smo u julu 120 minuta TV emisije 'Muzikom protiv barijera' u kojoj smo prezentirali naše učenike/ce i koja je emitirana u programu bh. dječjeg kanala Hayatovci. Emisiju smo snimili uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Tokom decembra smo realizirali dva 'Novogodišnja online koncerta' naših učenika/ca koji su uživo emitirani iz prostorija naše škole putem Facebook stranice i YouTube kanala Basics škole. Godinu završavamo tradicionalnim 'Novogodišnjim Basics Show-om' koji smo snimili poštujući sve mjere predostrožnosti, a u suradnji sa BHRT-om i redakcijom Revijalnog i muzičkog programa BHT1.“, izjavila je Marija Ivančević – Stipić, menadžerica Basics škole.

Produkcijski tim emisije čine: Snimatelji - Marko Jovančić, Ivan Trnčić i Ervin Golubović; Dron snimatelj - Ivan Trnčić; Montažer i video animator - Marko Jovančić; Tonac - Vanja Kurtović; Vozač - Dragan Jovančić; Nastavnici/ce: Nadine Mičić, Marija Ivančević - Stipić, Sanja Popović, Vanja Albijanić, Azur Kasapović, Nikolina Čolović, Nataša Ristić Džinić, Adelisa Saračević, Marko Stojanović; Producentica - Ana Gluhović; Muzički producent - Đorđe Jovančić; Scenaristi - Đorđe Jovančić i Nadine Mičić; Režiseri - Nadine Mičić, Đorđe Jovančić i Marko Jovančić te Izvršni producent i urednik - Đorđe Jovančić.

"Novogodišnji Basics Show 2021" premijerno gledajte u programu BHT1 večeras od 18:10 sati te reprizno 1. januara od 08:40 sati.