{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Večeras posljednji koncert Sarajevsko After Filma, nastupaju Indira Forza i Laka

Klix.ba
16.8.2018. u 13:11
2
3
Večeras posljednji koncert Sarajevsko After Filma, nastupaju Indira Forza i Laka
2
 
Na šestoj večeri Sarajevsko After Filma nastupila je grupa Urban &4, predvođena Damirom Urbanom. Mnogobrojna publika je pjevala hitove "Budi moja voda", "Svijet za nas", "Astronaut", "Nebo", "Black Tattoo" i druge. Kao predgrupa je nastupio bh. bend Regina.
U okviru završne večeri Sarajevsko After Filma16. augusta, nastupit će Indira Forza koja spada među najpoznatija imena regionalne dance scene. Karijeru započinje 1996. godine u bendu Colonia s kojim je tokom nešto duže od dvije decenije zauzimala vrhove lista popularnosti.

Brojni albumi, nastupi na regionalnim muzičkim festivalima i koncertima, te niz hitova obilježili su njihovu zajedničku saradnju. Godine 2017. Indira se odlučuje za samostalnu karijeru pod imenom Indira Forza, izdaje vlastiti album i nastavlja s nastupima uživo, obilježenim isključivo pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem, zbog čega Indiru širom regije prati vojska fanova.

Kao predgrupa nastupa Elvir Laković Laka koji je na bh. muzičkoj sceni još od 1998. godine. Od tada je publiku postepeno osvajao objavljujući po jednu pjesmu i spot godišnje, što je 2007. godine rezultiralo objavljivanjem i prvog albuma "Zec". Iste godine Laki se na sceni pridružuje i sestra Mirela, nakon čega bivaju odabrani za predstavnike BiH na takmičenju na Eurosongu u Beogradu, 2008. godine.

Na Electronic Stageu nastupaju Francois X i TKNO. Ključni igrač pariske underground scene François X već dekadu je jedno od najutjecajnijih house i tehno imena Francuske. Od svog produkcijskog debija 2009. godine Francois je utvrdio svoje mjesto na sceni, a publika ga najviše zna po izdanjima na DJ Deep-ovoj Deeply Rooted etiketi.

Robert Žigrai je još početkom 2000-ih postao dio scene elektronske muzike, a TKNO projekt je započeo prije četiri godine. Nakon što je njegova muzika postala prepoznatljiva na svjetskoj sceni, osnovao je svoju etiketu Tauten, posvećenu promociji talentovanih umjetnika Balkana i njihovog stilski raznovrsnog tehno zvuka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: