Muzika
0

Večeras počinje prvi internacionalni Zetra festival

FENA
Povodom prvog internacionalnog muzičkog "Zetra festivala 06" u Sarajevu je u subotu održana press konferencija na kojoj su prisustvovali Maksim Mrvica, umjetnički drektor festivala Bashim Seheh i Elvir Čelebčić, izvršni producent.

Potvrđeni su svi termini i nastupi izvođača koji će se u okviru ovog festivala predstaviti sarajevskoj publici od 10. juna do 10. jula.

Prvi sarajevski internacionalni muzički "Zetra festival 06" večeras otvara virtuozni pijanista iz Hrvatske Maksim Mrvica čija je želja da klasičnu muziku na svoj način izvođenja približi mladoj publici.

Mrvica je svijetski poznati klavirski virtuoz. Njegov album "The Piano Player" prodan je i milionskom tiražu, a poznat je kao izvođač koji uspješno kombinuje elemente klasike s modernim pop elementima.

U okviru prvog sarajevskog "Zetra festivala 06", kako je najavljeno na pres konferenciji, publika će imati priliku vidjeti 17. juna baletnu predstavu "Labudovo jezero" u izvođenju "Carskog ruskog baleta", 5. jula nastup proslavljenog gitariste Paco De Lucie, 7. jula italijanske pop zvijezde Erosa Ramazzotia i u završnici 10. jula Josea Carrerasa.