{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras na Koševu koncert Bijelog dugmeta

S
15.6.2005. u 09:16
0
0
Večeras na Koševu koncert Bijelog dugmeta
0
Večeras na Koševu koncert Bijelog dugmeta
Članovi grupe Bijelo dugme održali su jučer i posljednje probe pred prvi zajednički koncert nakon više od 15 godina. Koncert, za koji vlada neviđen interes, održaće se na stadionu Koševu, sve karte su davno rasporedane, a očekuje se da će na koncertu prisustvovati oko 65.000 ljudi.
Bregović i ekipa su jučer u podrumu Zetre održali i posljednje probe s bendom, sa sva tri pjevača, gudačkim orkestrom, puhačima, klapom Nostalgija i svojim poznatim bugarskim vokalnim solisticama.

Na koncert su stigli fanovi Bijelog dugmeta ne samo iz Sarajeva i BiH, već i iz susjednih zemalja. Kako saznajemo na koncert će doći ljudi i iz prekookeanskih zemalja.

Na Koševo je dopremljeno više od 50 tona najbolje tonske i svjetlosne opreme, a pozornicu dimenzija 22x15 će natkrivati specijalni krov težak čak 22 tone, dopremljen prošle noći direktno iz Francuske i nikad viđen na ovim prostorima.

Najveća rock grupa sedamdesetih godina na ovim prostorima, nastupit će na koncertu u punom sastavu, koja će na pozornici specijalno za ove prilike okupiti sve članove koji su prošli kroz Bijelo dugme tokom više od dvije decenije postojanja grupe.

Večerašnji koncert Bijelog dugmeta u Sarajevu, pratit će više od 400 akreditiranih novinara i tridesetak domaćih i svjetskih TV ekipa među kojima su BBC, CNN te svih najvećih svjetskih agencija poput Reutersa, AP-a, AFP-a i mnoge druge.

Koncert će osiguravati uz jake policijske snage i 1500 specijalnih snaga sigurnosti.

Za one koji su danas stižu u Sarajevo u prodaju je pušteno još 1000 karata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: