Muzika
0

Večeras na Jazz Festu četiri koncerta

Sarajevo-x.com
Četvrtog dana 10. Jazz Festa Sarajevo 2006 na ukupno tri scene bit će održana četiri koncerta.

U subotu će na Strange Fruits Stageu u Pozorištu mladih biti održana dva nastupa: u 18.00 će se predstaviti jedna od najuspješnijih holanskih jazz grupa današnjice – Yuri Honing Trio, a u 20.00 na istojh će sceni će nastupiti Trio 3 – projekat vrhunskih američkih muzičara saksofoniste Olivera Lakea, kontrabasiste Reggiea Workmana i bubnjara Andrewa Cyrillea.

Istu noć na sceni Bosanskog kulturnog centra dugo očekivani nastup tunižanskog umjetnika Dhafera Youssefa. Youssef je već nastupao na Jazz Festu: 1999. godine u duetu sa Markusom Stockhausenom, a 2003. sa projektom Digital Prophecy. U subotu će predstaviti svoj aktuelni projekat Divine Shadows.

U ponoć će biti otvorena još jedna ovogodišnja festivalska scena – Groove Stage u CDA. Koncert britanske grupe Dennis Rollins Badbone & Co. odlikuje ogromna energija i funky groove sa primjesama jazza koji su bliski publici svih generacija. Muzika koju sviraju, a koja se najbolje može opisati kao funky dance sa primjesama jazza što obećava dobru atmosferu u CDA u subotu uvečer.