Muzika
1.3k

Večeras muzičko-scenski spektakl Dine Merlina u Cirihu

Klix.ba
Foto: Edvin Kalić
Foto: Edvin Kalić
Nakon što je na press konferenciji održanoj u velebnoj Vijećnici potvrđeno da će najveća muzička zvijezda u regiji po prvi put u karijeri održati koncert za Novu godinu u svom rodnom gradu postavljajući tako Sarajevo za centar zbivanja u novogodišnjem periodu na Balkanu, Dino i ekipa njegovog "Hotel Nacionala" punim plućima nastavljaju intenzivne pripreme za večerašnji koncert u Cirihu (subota, 26.11).

Prema svim najavama koncert u gradskoj dvorani u Dietikonu bit će muzičko-scenski spektakl kakav tamošnja publika još nije imala priliku doživjeti.

Kuriozitet je da je subotnji koncert Dinin čak treći u ovoj istoj dvorani od početka turneje "Hotel Nacional" 2014. godine, što svjedoči o Dininoj popularnosti i kvalitetu show-a koji je svaki put priredio. Iz Merlinovog menadžmenta najavljuju da bi ovo mogao biti posljednji koncert u ovoj dvorani u okviru aktuelne svjetske turneje "Hotel Nacional" koja je ušla u svoju finalnu etapu.

Publiku u Švicarskoj očekuje najmodernija produkcija dostupna u ovom dijelu svijeta koja putuje sa karavanom "Hotel Nacional", a podrazumijeva najmoderniji razglas i rasvjetu nadopunjenu i najnovijom laserskom tehnologijom koju koriste produkcijske ekipe odgovorne za posljednju turneju benda Coldplay, kao i bend sastavljen od najeminentnijih bh. muzičara.

Podsjećamo Dino Merlin nakon večerašnjeg koncerta u Cirihu naredne subote (03.12) osvaja zagrebačku Arenu za koju su ulaznice rasprodane čak tri sedmice unaprijed! Potom 10. 12. slijedi koncert u Beču koji je podržan od strane austrijskog ekonomskog diva Raiffeisen banke. Naposlijetku, kulminacija godine bit će u novogodišnjoj noći na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu! Sve datume turneje Hotel Nacional možete pratiti na www.dinomerlin.com/turneja