BKC u Sarajevu
0

Večeras koncert Zorana Predina i Matije Dedića

Klix.ba
Večeras će u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, slovenski kantautor Zoran Predin i hrvatski pijanista Matija Dedić premijerno domaćoj publici predstaviti aktuelni projekat Tragovi u sjeti.

Nakon što su prethodnih mjeseci svoj prvi zajednički album predstavili publici u regiji, večerašnji koncert u BKC-u u organizaciji agencije Gramofon iz Sarajeva bit će prvi zajednički nastup dvojice umjetnika u Bosni i Hercegovini.

Na nastupu će biti promoviran album Tragovi u sjeti objavljen prošle godine, a kojeg čine pjesme koje su ostavile traga u vremenu i sjećanjima mnogih generacija i koje su istinski evergreeni ovih prostora "Galeb i ja" Olivera Dragojevića, "Magla" Josipe Lisac, "Priča o Vasi Ladačkom" Đorđa Balaševića, “Ti si mi u krvi” Zdravka Čolića...

“Program smo sačinili na način da se moje i autorske pjesme mojih kolega nadopunjuju, čineći zajedno duhovit splet pjesama o ljubavi, smrti, ljepoti, sjeti, prošlim i budućim vremenima”, kazao je Predin najavljujući da će na koncertu biti izvedene i njegove najpoznatije pjesme iz vremena Lačnog Franza.

"Ukradimo sudbini dva sata za sebe i zaboravimo na svakidašnjicu", poručio je Predin.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a.