Najavljen spektakl na Koševu
0

Večeras koncert Dine Merlina

Sarajevo-x.com
Treći koncert Dine Merlina na sarajevskom stadionu Koševu bit će održan u večeras u 20.30 sati. Bit će to prvi koncert iz velike evropske i svjetske turneje pod nazivom "Ispočetka" koja će trajati naredne tri godine.

Gosti koncerta će, najavljeno je, biti Hari Varešanović, Vesna Zmijanac, Toni Cetinski, Eldin Huseinbegović, Ivana Banfić, Baby Dooks, te harmonikaš Elvedin Krilić.

Dino Merlin je na konferenciji za novinare otkrio da će prvih 300 posjetilaca koncerta koji uđu na stadion dobiti priliku da koncert posmatraju iz VIP zone u obliku srca koja se nalazi neposredno ispred bine, čime će, kako je rekao Dino, njemu biti najbliži.

Za praćenje koncerta na Koševu akreditirano je preko 200 novinara, ne samo iz BiH, već i iz susjednih zemalja. Konvoji opreme iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske stigli su u Sarajevo. Binu će krasiti najveći LED ekran ikada postavljen u našoj zemlji, čija će površina biti veća od 200 kvadratnih metara.

Deseti studijski album Dine Merlina pod nazivom "Ispočetka" nedavno je ugledao svjetlo dana. Na njemu se nalazi punih šezdeset minuta muzike, trinaest numera koje autorski potpisuje Dino Merlin.

Dino je do sada snimio tri spota za pjesme s novog albuma "Ispočetka". Dva spota ste mogli ekskluzivno pogledati na našem portalu: Da šutiš - indigo i Dabogda.