Muzika
0

Večeras je "ta noć"

FENA
Eros Ramazzotti, najsjajnija zvijezda talijanske pop scene, u okviru "Prvoga internacionalnog muzičkog Zetra festivala 06", večeras nastavlja seriju ljetnih koncerata.

To će ujedno biti i koncertna promocija njegovog aktuelnog albuma "Calma apparente" s kojeg svjetski uspjeh bilježi poznati duet "Il ritmo della passione" / "I belong to you" s Anastasijom.

Eros već u 22. godini stiče evropsku popularnost, a što potvrđuje i njegova turneja nakon objavljivanja abuma "Nuovi eroi".

S trećim albumom "In certi momenti", objavljenim 1987. godine (s Patsy Kensit koja pjeva "La luce buona delle stelle") stiče svjetsku popularnost. Otada je za svaki novi album radio i verziju na španskom jeziku za latinoameričko tržište.

Eros potpisuje ekskluzivni svjetski ugovor s "BMG Recording" i na osnovu toga u ljeto 1995. učestvuje na ljetnim festivalima u sedam evropskih gradova zajedno sa Eltonom Johnom, Rodom Stewartom, Robertom Plantom, Sheryl Crow, Jimmyjem Pageom i Joe Cockerom.

Jedan od najznačajnijih uspjeha bilježi 1996. godine s albumom "Dove c'e musica", koji je samostalno producirao i snimao u Italiji i Kaliforniji u saradnji s međunarodnim muzičarima. Album sje prodat u šest miliona primjeraka. U narednih nekoliko mjeseci Eros piše i pjesmu "That's all I need" za legendarnog pjevača Joe Cockera.

S albumom "Eros" objavljenim 1997. godine bilježi nove svjetske uspjehe. Album se sastoji od 16 pjesama, uključujući i duete s Andreom Bocelliem "Musica e i Cose della vita" i"Can’t stop thinking of you" sa Tinom Turner. Album predstavlja kulminaciju njegove karijere s tiražem oko šest miliona primjeraka.