Muzika
0

Okršaj najboljih bh. brejkera u Domu mladih pratite na portalu Klix.ba

Klix.ba
Sve je spremno za večerašnji okršaj najboljih bh. brejkera na Red Bull BC One Sarajevo Cypher turniru u Domu mladih u Sarajevu u 20 sati, a prenos uživo možete pratiti i na našem portalu.

Šesnaest B-Boyeva boriće se 1-na-1 za titulu najboljeg u BiH i kartu za istočnoevropske regionalne kvalifikacije u Kijevu, gdje slijedi borba za mjesto u svjetskom finalu u Seulu.

Danas u 14 sati održavaju se pretkvalifikacije u kojima učestvuje preko 60 prijavljenih brejkera. Članovi žirija priličnu su zauzeti, uz današnje kvalifikacije: Cico i Lamine jučer su održali radionicu sa našim brejkerima, a večeras će u pauzama turnira imati i svoje nastupe.

Večeras će također nastupiti i hrvatski hip-hoper Kandžija, kao i voditelji Ćane i Gago, pobjednici Red Bull MC Battlea 2012. Ulaznice su do sada bile u pretprodaji na Kupikartu.ba, a danas se mogu kupiti na platou Skenderije ispred Doma mladih. Cijena ulaznice je 5 KM i uključuje konzumaciju.

"Siguran sam da u BiH ima velikih talenata jer svakako imate jake karaktere! Suđenje je veoma važno jer treba odabrati ko će predstavljati zemlju! Zato ću obraćati pažnju na sve. Bitno je kretanje na sceni, interakcija sa muzikom, odgovori suparniku, originalnost. I još nešto: ne radi se o najtežem pokretu ili triku, već načinu na koji ga izvedeš. B-Boying je sloboda samoizražavanja. Ne dopustite drugima da određuju kako ćete izražavati sebe", rekao je jedan od najboljih brejkera na svijetu i večerašnji sudija Cico.